Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Echtpaar Van Schie – Van der Wel 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Gemeente Instagram

ZEEWOLDE — Maandag 6 mei vierden Aad van Schie en Atie van Schie – van der Wel hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Gerrit Jan Gorter kwam hen hoogstpersoonlijk namens het gemeentebestuur feliciteren, en deed dat vergezeld gaan van een fraai boeket bloemen. “Prachtig, die kleuren!”, vond Atie. “Tja, bij feest hoort een feestelijk kleurtje!”, lachte de burgervader.

Aad is afkomstig uit Schipluiden, Atie uit Wateringen, waar ze trouwden. Op jonge leeftijd streken ze neer in Krimpen aan de Lek, nu gemeente Krimpenerwaard, waar ze als veehouders het avontuur van een eigen bedrijf aangingen. “Maar”, vertelt Aad, “in de jaren tachtig kreeg de landbouwgrond van ons bedrijf een recreatiebestemming. Daarom kregen we voorrang bij de toekenning van een kavel in de nieuwe polder.” Aad en Atie hebben vijf dochters en een zoon. De oudste dochter bleef achter in de Randstad, de rest van de familie Van Schie vestigde zich in 1985 op hun nieuwe bedrijf aan de Nekkeveldweg. Aad en Atie prijzen zich gelukkig dat hun enige zoon en zijn gezin het bedrijf konden en wilden voortzetten, na hun pensionering. “Ja, dan blijft het dicht bij je, en ze doen het fantastisch!”

De jubilarissen wonen inmiddels 22 jaar in het dorp, maar nog steeds is het veebedrijf hun trots. Glunderend laat Aad een foto zien waarop vier prijskoeien te zien zijn, met drie generaties Van Schie. “Die kwamen min of meer gelijk aan het punt van 100.000 liter gegeven melk, en da’s toch wel bijzonder, niet? En na zo’n prestatie zien ze er nog geweldig uit!” Dat Aad nog heel regelmatig op de boerderij te vinden is voor hand- en spandiensten, dat spreekt vanzelf. “Ja, dat snap ik wel”, zegt de burgemeester, “daar blijf je jong bij.” Naast die band met de Nekkeveldweg zijn Aad en Atie ook verknocht aan het dorp. Lange tijd is Aad betrokken geweest bij de AKZ (Arme Kant van Zeewolde), en Atie is nog steeds actief lid van de IVOZ (Interkerkelijke Vrouwen Organisatie Zeewolde). 

De familie Van Schie vierde het jubileum in ‘De Beleving’. “Bescheiden, hoor, maar heel leuk!”, zegt Atie. Maar ‘bescheiden’ blijkt in de familie een betrekkelijk begrip. “Met kinderen, veertien kleinkinderen, vier achterkleinkinderen, aanhang en wat vrienden zitten we toch gauw op zo’n 70 gasten. Zo’n grote familie is een rijk bezit, en daar doe je ’t voor!”