Afbeelding
Eigen foto

Geslaagde visite Oranje bij KV Wolderwijd

· leestijd 2 minuten Sport Instagram

ZEEWOLDE - Veel trots en enorm veel voldoening. Dat gevoel overheerste bij voorzitter Ben Scharft van KV Wolderwijd en ongetwijfeld de hele club na het bezoek van de internationals van TeamNL Korfbal aan Zeewolde. Na een clinic voor 140 kinderen op het korfbalveld was er ’s avonds in sporthal Het Baken een wedstrijd tussen een regioteam en het Nederlands team. De 600 toeschouwers zagen Oranje met 18-48 winnen.

(door Marco Jansen)

Er werd zes keer tien minuten gespeeld, waarbij het regioteam met spelers van Wolderwijd, Unitas, Dindoa en De Meeuwen het eerste deel nog knap bijbleef: 3-4. Tien minuten later was het al 5-12 en na de rust (7-17) was het vooral genieten van de mooie acties en vele doelpunten. Via tussenstanden van 10-30 en 14-40 eindigde het in 14-48.

Harjan Visscher scoorde vier keer in de eerste helft, Ran Faber maakte er zelfs zes. In de tweede helft vielen Bo Oppe, Esther Cordus en Daniëlle Boadi op met ieder vijf goals. Bij het regioteam waren de scores redelijk verdeeld en Noah Bijsterbosch en Laura van Winkoop van Unitas, Alain ter Horst (Dindoa) en Jarin Bruinekreeft en Cornee IJssennagger van De Meeuwen ieder twee doelpunten. IJssenagger scoorde een doelpunt in de zoemer.

Namens Wolderwijd stonden Rick Bultman en Anneleen Links in het veld. Links werd aangemoedigd door de jonge kinderen langs de kant en kreeg applaus bij een verdedigende actie tegen Daniëlle Boadi. “Ze waren erg enthousiast. Het was pittig en het spel ging snel. Ik vond het mooi om mee te doen, maar zij zijn een stuk sneller en vaardiger.” Bultman was een paar keer dichtbij een doelpunt. “Ik had vooraf vooral gezonde spanning en er veel zin in. Op het einde lukte het helaas niet. Verdedigend was het voor iedereen heel zwaar, en aanvallend moesten we het tempo erin houden. Maar ik vond dat we wel lekker mee konden.” Hij stond onder andere tegen Olav van Wijngaarden. “Olav stond in de rebound zo goed dat het net was alsof je tegen een muur stond. Hij heeft een assisterende rol, maar in het veld was hij overal”, sprak de speler van Wolderwijd bewonderend.

Harjan Visscher genoot in het oranjeshirt. “Dit is mijn hoofdbaan, hier doe ik alles voor. Ik richt mijn hele week in om hier te kunnen staan. Voor hun is het mooi om in hun eigen hal voor eigen publiek tegen TeamNL te spelen. Ze deden het best leuk, want ze spelen met voor hun onbekende spelers. De organisatie was goed geregeld, de verbinding tussen de verenigingen en de sfeer zijn een compliment waard. We werden goed ontvangen, de clinics waren leuk, er was een maaltijd en een dj. De sfeer ademde korfbal, het was leuk om hier te staan.”

Gastheren Ben Scharft en René de Jong ontvingen de veertig genodigden. “Ik denk dat we heel veel mensen hebben laten zien dat korfbal veel fysieker, intensiever en dynamischer is dan de meesten voor ogen hebben. Dat hoor ik o.a. van de sponsoren en genodigden. Ze hebben nu een heel ander beeld’’, sprak Scharft. “Als voorzitter ben ik trots dat zoveel mensen naar Zeewolde zijn gekomen om deze wedstrijd te bekijken. Om zes uur stonden de eersten al voor de deur. We hebben het serieus aangepakt en dat gaat ons absoluut wat brengen.”

Ook De Jong keek terug op een mooie dag. “’s Middags hebben 140 kinderen uit Zeewolde en uit de buurt van alles geleerd van de TeamNL selectie en was er een mini kinder persconferentie. We hopen op nieuwe aanwas.”

Wethouder Helmut Hermans feliciteerde KV Wolderwijd. “Dat ze dit neerzetten in Zeewolde, daar zijn wij als gemeente heel erg blij mee en trots op. Korfbal in Zeewolde hoort erbij en moet er bij zijn. Het is een sport die voor iedereen te doen is.”

Bondscoach Ard Korporaal bevestigde dat: “Wij zijn de enige sport die gemengd is, dat maakt korfbal uniek als sport en op sociaal gebied. Dat wij hier voor 600 mensen mogen spelen komt niet vaak voor en is super leuk.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding