Afbeelding
Eigen foto

Klaar met hockey? Ga roeien! Uitgeroeid? Ga hockeyen!

Sport Instagram

ZEEWOLDE - Menig voorbijganger die over de Horsterweg langs het hockeyveld rijdt heeft een nieuw bord zien hangen. Roeiers van Amenophis hadden het vermoeden dat veel bewoners uit Zeewolde niet weten dat er een roeivereniging in hun dorp is. Er is toen besloten meer bekendheid aan te geven door het maken van een reclamebord. Dit bord mag tijdelijk aan het hek van het hockeyveld hangen. Tegen de zomer gaat het bord verhuizen naar de Baardmeesweg waar de roeivereniging is gesitueerd.

Tijdens de kennismaking van beide verenigingen bleek dat de hockeyclub een ex-roeister in hun midden heeft en de roeivereniging heeft een fanatieke ex-hockeyster als lid. Beiden waren bereid bij het bord te poseren.

Mariette van Nieuwenhuijze is lid van Amenophis, maar heeft jarenlang gehockeyd. Eerst in Den Haag en daarna een hele tijd in Harderwijk bij De Mezen. Helaas moest zij stoppen met hockeyen omdat zij de leeftijd bereikte waarop het loopvermogen achteruit gaat. Roeien gaat nog prima.

Annette Bogtstra hockeyt al een paar jaar bij Hockey Club Zeewolde, maar heeft jarenlang geroeid. Zij is begonnen als jeugdlid in Gouda, daarna ging zij in Utrecht roeien en vervolgens in Amsterdam waar zij op hoog niveau trainde voor wereldkampioenschappen en brons heeft gehaald in een eenpersoons boot. Toen zij in Zeewolde kwam wonen wilde zij snel mensen leren kennen en koos daarom voor hockey, maar het roeien blijft bij haar kriebelen. Regelmatig traint zij op een roeisimulator. Wie weet, als het ouder wordende lijf gaat protesteren, dat zij weer de riemen gaat pakken en in een boot stapt.

“Sporters kunnen altijd een overstap maken naar een andere sport. In Zeewolde is keus genoeg. Roeien heeft als voordeel dat het niet blessuregevoelig is en je daarom tot op hoge leeftijd deze sport kunt beoefenen.”