Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

50, 60 of zelfs 70 jaar getrouwd? Laat het ons weten!

50, 60 of zelfs 70 jaar getrouwd? Laat het ons weten!
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE — Het is een traditie zo oud als Zeewolde zelf: de burgemeester op bezoek om namens de gemeente felicitaties over te brengen en een bloemetje te overhandigen bij goud, diamant of platina. Zoveel jaar bij elkaar, dat laten de meeste bruidsparen niet onopgemerkt voorbij gaan, en stellen meestal naast hoog bezoek van de (loco-)burgemeester ook een verhaaltje in Zeewolde Actueel bijzonder op prijs. Helaas, het is alweer dat vervelende virus dat, zoals inmiddels bij zovele aangename tradities en gewoonten, het gewone onmogelijk maakt.

Zeewolde Actueel legde daarom aan de gemeente de vraag voor om dan in ieder geval, zoals te doen gebruikelijk, de pers op de hoogte te willen houden van de jubilea. Al is persoonlijk bezoek nu even niet mogelijk, een verhaaltje en een plaatje op afstand, dat zou toch moeten kunnen, was de redenering. Na lange tijd onduidelijkheid liet de gemeente weten hieraan geen medewerking te willen verlenen. Een argument daarbij werd niet gegeven. Einde verhaal? Dat ligt eraan. Meer precies: dat ligt aan u, jubilarissen!

Waarom de zaak niet over een andere boeg gegooid? Is uw jubileum aanstaande of zelfs al voorbij, en is viering mét gemeente en pers erbij wegens de coronamaatregelen spijtig genoeg aan uw neus voorbij gegaan, laat het ons dan gerust weten. De ervaring leert dat in de lentemaanden doorgaans ‘stevig’ wordt getrouwd, en dat was in de jaren ’50 en ’60 echt niet anders. Jubilea zullen er ook in april, mei en juni 2020 dus zeker geweest zijn, of nog komen. Zeewolde Actueel blikt graag met u terug op huwelijken van een halve eeuw en meer! Vertel ons wanneer uw huwelijksjubileum was of binnenkort zal zijn. Een redacteur neemt dan contact met u op voor een interview, naar wens telefonisch of op gepaste afstand, en natuurlijk voor het onvermijdelijke plaatje van het gelukkige paar, in de tuin of vanachter glas, al naar gelang de situatie dat ingeeft. Als het niet kan zoals het ‘moet’, dan moet het maar zoals het kan: corona-proof! U kunt mailen met redactie@zeewolde-actueel.nl, een appje of telefoontje kan naar 06 – 2012 5686. Alvast van harte gefeliciteerd..!