Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Aanmoedigingsprijs Regenboog/Christiaan Huygens bij regiofinale FIRST LEGO League

Aanmoedigingsprijs Regenboog/Christiaan Huygens bij regiofinale FIRST LEGO LeagueAanmoedigingsprijs Regenboog/Christiaan Huygens bij regiofinale FIRST LEGO League

ZWOLLE / ZEEWOLDE - Al voor het twaalfde jaar op rij organiseerde het Deltion College uit Zwolle donderdag 28 en vrijdag 29 november de regiofinale van de FIRST LEGO League. Meer dan 1.100 basis- en vo-leerlingen maakten tijdens de FIRST LEGO League kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego. Zes leerlingen uit groep CH-B en vier leerlingen uit groep CH-A van De Regenboog/Christiaan Huygens waren ook van de partij en wonnen de zeer verdienstelijke aanmoedigingsprijs.

Elk jaar is het enthousiasme bij de basis- en vo-scholen weer groot. In september gingen veertig wedstrijdteams van basis- en vo-scholen aan de slag met het bouwen en programmeren van robots. Tijdens de twaalfde regiofinale streden deze robots met elkaar door zoveel mogelijk missies te voltooien in de wedstrijdarena. Het thema voor dit schooljaar was ‘City Shaper’.

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens dit seizoen kozen de teams een probleem uit de praktijk dat moest worden opgelost. De leerlingen werden naast het technische gedeelte uitgedaagd om met elkaar na te denken over het bouwen van de ideale stad. Tijdens de wedstrijddagen bij Deltion werden de wedstrijdteams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork. Een daverend succes wat jaar in en jaar uit basis- en vo-leerlingen laat kennismaken met de ontwikkelingen van vandaag en morgen!
Ook de leerlingen van De Regenboog/Christiaan Huygens bouwden een zeer geavanceerde robot. De ouders deden eveneens enthousiast mee. Korné Baars en Michiel Krijger kwamen elke week een dagdeel langs om de kinderen en hun robot nog beter op elkaar af te stemmen. Donderdag 28 november was de grote regiofinale in Zwolle. Voor de kinderen en hun juf (Rinske Deriga) betekende dat een extra lange schooldag (van acht tot half vijf!). Niemand die daar trouwens over mopperde. De bij de aanmoedigingsprijs behorende beker was het allemaal waard!Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo