Zeewolde Actueel

Maandag, 10 augustus 2020

In week 34 gaat Zeewolde Actueel nog een keer met vakantie en daarom zal er in deze week geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Auteur Stella Bergsma te gast tijdens Boekenweek

Auteur Stella Bergsma te gast tijdens Boekenweek
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Tijdens de Boekenweek is auteur, schrijver, opiniemaker en zangeres Stella Bergsma te gast in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Speciaal voor de Boekenweek verschijnt een pamflet van Stella: Nouveau Fuck. Hierover houdt zij donderdag 12 maart om 19.30 uur een spraakmakende lezing in de bibliotheek. De 85ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart. Het thema dit jaar is Rebellen en dwarsdenkers.


Stella Bergsma is naast schrijver ook opiniemaker en frontvrouw van de band Einsteinbarbie. In 2014 verscheen haar bundel Cupcakes met gedichten en songteksten bij uitgeverij Lebowski en in 2015 vertaalde ze de gedichten van Charles Bukowski. Ze bedacht de term 'sletvrees' en schrijft prikkelende columns, artikelen en verhalen voor onder andere de Volkskrant, HP/DeTijd, Linda en Vrij Nederland. In maart 2016 verscheen haar spraakmakende debuutroman Pussy Album bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Stella was ook regelmatig te gast in het programma Ladies Night op Net 5.


Nouveau Fuck is het antwoord op alles: het is schijt hebben met stijl. Het is een nieuwe manier om alles te benaderen. Wanneer worden vrouwen eens echt gevaarlijk? Als ze ophouden met behagen. Alle strikjes van zich afgooien en Nouveau Fuck krijgen, of het zich aanmeten. Nouveau Fuck is een beweging, een levensstijl, een manier van kijken. Aan de hand van het werk van rebelse mensen uit de wereld van literatuur en kunst als Erica Young, Elizabeth Wurtzel, Mona Eltahawy, en Valerie Solanas schrijft Stella Bergsma over onderwerpen als schaamte, woede, kwaadaardigheid, jezelf zijn en wel of niet deugen. Hoe ben je als vrouw onvermijdelijk? Meedogenloos? Nouveau Fuck is een manifest over eigenzinnigheid en je eigen zinnen schrijven.

De lezing begint om 19.30 uur; de zaal is open vanaf 19:00 uur. Toegangskaarten: €5,- voor leden, €7,50 voor niet-leden, te bestellen via de website of aan de servicebalie in de bibliotheek - Kerkstraat 2, Zeewolde. Voor meer informatie en openingstijden: www.flevomeerbibliotheek.nl