Zeewolde Actueel

Vrijdag, 29 mei 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Basisschool De Regenboog viert 35-jarig bestaan

Basisschool De Regenboog viert 35-jarig bestaan
Redactie: Mannes Schoppink

De prot. chr. basisschool De Regenboog van het Keteldiep 50 (Zeewolde-Noord) viert vrijdag 13 september haar 35-jarig bestaan. Er staan allerlei verrassende activiteiten op het feestelijke programma, waarbij aan het eind van de dag ook de ouders/verzorgers van de partij zijn. De 'inhuizende' kinderen en ouders van Christiaan Huygens feesten eveneens mee.

De eerste schooldag van pcbs De Regenboog was op maandag 13 augustus 1984. De school was toen nog gehuisvest in een noodgebouw aan de Dasselaarweg, niet ver van de rotonde waarop thans het kunstwerk De Obelisk al van verre te zien is. Leerkrachten van het eerste uur waren meester Teun de Jager (directeur), juf Jenneke Romijn, juf Wilma Heerspink en meester Johan van Heerde. Al snel kwam juf Anja Huisman aansluiten. De school startte met 76 leerlingen die allemaal afkomstig waren uit de pas gestarte wijk Zeewolde-Noord en het grote buitengebied van Zeewolde.

Aan het einde van het schooljaar 1984-1985 ging de eerste groep 8 (die toen nog net klas 6 heette) 'van school af'. De leerlingen van toen zijn nu 'gevorderde' veertigers. Op de foto zien we, staand van links naar rechts Evelien Horring, Herma Stender, meester Teun de Jager, Bart Anholts, Johan Compagner, Gerald Maat en Berthe Drost. In kleermakerszit: Janco van den Berg, Jeroen Boersma, Wilma Smid en Hester Meinema.