Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Bio-boer Arjen doneert zijn prijs aan Vrouwen van Nu

Bio-boer Arjen doneert zijn prijs aan Vrouwen van Nu
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE — Begin dit jaar werd Arjen Verschure, eigenaar en drijvende kracht achter zijn bedrijf ‘Ik ben boer’, uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing Zeewolder Ondernemer van het Jaar 2020. Hij won daarmee een cheque ter waarde van 500 euro, die hij ‘goed’ wilde besteden. Hij vond dat goede doel in het initiatief van Vrouwen van Nu Zeewolde, die ter gelegenheid van hun 40-jarig jubileum de gemeente een blijvend cadeau wilden schenken: een Social Sofa.

Het idee is niet nieuw, maar Zeewolde kende het nog niet: de Social Sofa. Op de website van de initiatiefneemster valt te lezen: “Wie zijn buren kent voelt zich veiliger, minder eenzaam en gelukkiger. Zo eenvoudig is het. De leefbaarheid van een buurt wordt voor een belangrijk deel bepaald door de inrichting en het onderhoud van de wijk, en de sociale verbondenheid tussen de bewoners. Wij van Social Sofa gaan zo ver dat we vinden dat er in elke straat een bank hoort te staan. Om onze strijd tegen de sociale verkilling meer elan te geven, hebben we de Social Sofa ontworpen, een betonnen huiskamermodel buitenbank. Mozaïek de sofa samen, en je maakt vrienden voor het leven.” Dat idee sprak de Vrouwen van Nu bijzonder aan, en zo ontstond het plan voor een Zeewolder Social Sofa, die een plek zal krijgen aan het Marktpad.

Zoals bij zoveel gelegenheden en initiatieven van de laatste tijd heeft ook dit plan te lijden onder de coronamaatregelen. De Vrouwen van Nu worden al ernstig beknot in hun jubileumactiviteiten, en ook de Sofa levert in op de sociale functie. ‘Samen mozaïeken’, wat nu net zo’n leuk aspect is aan de Social Sofa, schiet er bij in. “We moeten dat mozaïeken noodgedwongen uitbesteden’, vertelt een van de leden, “maar ook hierin laten we ons weer zien van onze maatschappelijk betrokken en verbindende kant. We willen het laten doen door werknemers in de sociale werkvoorziening.” Bio-boer Arjen huldigt dat plan van harte.

Op een zonovergoten dinsdagmiddag 23 juni overhandigde Arjen Verschure zijn cheque ‘officieel’ aan de penningmeester van Vrouwen van Nu Zeewolde, en daarmee kwam de Social Sofa weer een stapje dichterbij. Wanneer precies het kleurige resultaat te bewonderen zal zijn is nog niet bekend, maar aan de gemeente zal dat niet liggen. “Ze komen de houten bank die nu nog op de aangewezen plek staat keurig verwijderen, en de nieuwe plaatsen. Geen gedoe met vergunningen enzo, lekker makkelijk…”