Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Centrumondernemers houden moedig stand

Centrumondernemers houden moedig standCentrumondernemers houden moedig stand
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Terwijl de voorraden bij de supermarkten bijna niet aan te vullen zijn, blijft het bij het grootste deel van de winkels in Zeewolde angstvallig rustig. De bakker, slager, groenteboer en drogisterijen zien de klanten nog wel komen. Ook de boekhandel en elektronicabranche doen nog goede zaken. De modeverkoop ligt daarentegen vrijwel op z’n gat.

Alle creativiteit wordt ingezet om toch de nieuwe voorjaarscollectie aan de man te brengen. Toch blijven de verkopen achter. Het blijkt dat mensen in deze crisis niet bezig zijn met mode. Ondernemers geven aan dat zelfs online de modeverkoop een lastig verhaal is. De Zeewolder modeondernemers zoeken steun bij elkaar. “Per dag bekijken ze hoe ze hun klanten het beste van dienst kunnen zijn in deze crisistijd”, vertelt Wenda Westerhuis van Vereniging Centrumondernemers Zeewolde.

Het serviceniveau wordt nog verder verhoogd en ludieke acties, soms in samenwerking met andere ondernemers, worden op touw gezet. De ondernemers houden er rekening mee dat de kans op een algehele sluiting, als verdere maatregel, reëel is. Tot die tijd proberen ze, met inachtneming van de gezondheidsmaatregelen van het RIVM, hun winkels zo lang mogelijk open te houden. Wel zijn in samenspraak de openingstijden van een aantal winkels aangepast: van 11.00 tot 17.00 uur doordeweeks. Op zaterdag gelden de gewone opentingstijden. De vrijdagavondopening vervalt.

Koop lokaal

Om de centrumondernemers te ondersteunen is dan ook de oproep: blijf vooral lokaal kopen. “Laat het dan maar bezorgen”, geeft Wenda als optie aan. “Als we het winkelaanbod in Zeewolde in stand willen houden, zullen we dat samen moeten doen.”