Zeewolde Actueel

Maandag, 1 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Collecteren doet de Hartstichting dit jaar digitaal

Collecteren doet de Hartstichting dit jaar digitaal
Collectant Gwendy
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Duizenden andere collectanten van de Hartstichting komen in de collecteweek begin april niet persoonlijk langs de deur vanwege het coronavirus. “Terwijl we juist nu alle hulp en giften hard nodig hebben”, aldus de Hartstichting. Onder het motto: Help ons jouw hart gezond te houden, wordt gevraagd om eenmalig digitaal te geven of donateur te worden voor gezonde harten. Help je mee?

Doneren kan eenmalig via: Geef nu via Tikkie

Doordat dit jaar niet gecollecteerd kan worden, loopt de Hartstichting veel giften mis waarmee belangrijk onderzoek gedaan moet worden. Vorig jaar werd bijvoorbeeld ruim € 2,8 miljoen opgehaald. Juist nu er belangrijk onderzoek gedaan wordt naar hartschade rondom het coronavirus zijn online giften hard nodig.

"Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een gezond hart is. Neem alsjeblieft de moeite om digitaal te doneren, want juist nu is die bijdrage enorm hard nodig”, benadrukt collectant Gwendy.

Hartpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus. Ook bij gezonde mensen kan het virus hartklachten en schade aan het hart veroorzaken. Daarom is er nieuw onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op inzicht krijgen in de effecten van het coronavirus op het hart. Door de informatie te analyseren van coronapatiënten die nu in het ziekenhuis liggen, krijgen artsen snel duidelijkheid over de beste behandeling.
> Meer lezen over dit onderzoek