Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Coloriet klaar voor behandeling (post-)corona patiënten

Coloriet klaar voor behandeling (post-)corona patiënten
De behandelaren kunnen ondersteuning bieden via beeldbellen, video-instructies en digitale oefenschema’s en daarmee het herstel bespoedigen
Redactie: Saskia de Wijk

FLEVOLAND - Het coronavirus en daardoor mogelijke inactiviteit en/of ziekenhuisopname kan zorgen voor ademhalings- en fysieke problemen. Voor (post-)corona patiënten is fysiotherapie een belangrijk onderdeel in de revalidatie die zo snel mogelijk gestart moet worden. De fysiotherapeuten van Coloriet zijn voorbereid om deze groep patiënten te begeleiden bij hun herstel en revalidatie.

Coloriet licht toe: “De problemen van met Corona (COVID-19) besmette patiënten zijn bijvoorbeeld afname van (adem)spierkracht en uithoudingsvermogen of schade aan longen en zelfs het hart. Vroege interventie van een fysiotherapeut helpt om zo goed mogelijk te herstellen. Onder deze begeleiding bouw je weer conditie en kracht op. Ademhalingsoefeningen en trainingen van de ademspierkracht kunnen helpen om benauwdheid te verminderen.”

De fysiotherapeuten van Coloriet zijn geschoold op het gebied van COVID-19 revalidatie. Er zijn ondersteunende oefenmaterialen aangeschaft zoals hulpmiddelen bij het trainen van de ademspierkracht. In de acute fase kunnen de behandelaren ondersteuning bieden middels beeldbellen, video-instructies en digitale oefenschema’s en daarmee het herstel bespoedigen.

De longverpleegkundigen in de ziekenhuizen in de regio en de huisartsen in de omgeving kunnen al doorverwijzen. De fysiotherapeutische behandeling kan extra ondersteund worden door andere behandelingsdisciplines van Coloriet als diëtist, ergotherapeut, logopedist of psycholoog, maar ook de wijkzorg. “De korte lijnen komen de kwaliteit van de behandeling ten goede”, laat Coloriet weten. Meer informatie: www.coloriet.nl/fysiotherapie, of bel met het afsprakenbureau via 0320 401 680.