Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Corona-enquête GGD: acht procent van de Zeewoldenaren denkt het virus te hebben gehad

Corona-enquête GGD: acht procent van de Zeewoldenaren denkt het virus te hebben gehad
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Bijna 18.000 Flevolanders, waaronder 1.300 Zeewoldenaren (76% vrouw / 24% man) , vulden de onlangs gehouden corona-enquête van GGD Flevoland in. Van de Zeewoldenaren denkt acht procent het virus gehad te hebben en hersteld te zijn. Vijf procent geeft aan te denken het virus nu onder de leden te hebben.

Drie procent van invullers (dat zijn 39 personen) moet van de huisarts thuisblijven en mag niet naar buiten in verband met gezondheidsklachten.

Ongeveer de helft (48%) van de ondervraagden geeft aan geen klachten te hebben, 51% heeft milde klachten maar geen koorts en 1% heeft ernstige klachten met koorts. Van de mensen met klachten geeft 13% aan dat zij contact hebben gehad met de huisarts. Ruim vier op de tien verwachten zelf het virus te krijgen in het komende jaar.

De berichtgeving over Corona bereikt bijna alle mensen: 98% van de invullers heeft veel informatie gelezen. De berichtgeving wordt over het algemeen duidelijk gevonden. De meeste mensen (88%) krijgen via de tv informatie over corona. Andere veelgenoemde bronnen van informatie zijn: een nieuwswebsite (62%), de website van het RIVM (55%).

Een op de vijf mensen wil graag meer informatie en dan met name over het aantal besmettingen en het aantal genezen mensen; de symptomen, besmettelijkheid en het ziekteverloop.

De meeste mensen houden zich goed aan de voorgeschreven maatregelen. De meest gevolgde maatregelen zijn: handen wassen, geen handen schudden en afstand houden.