Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Coronamaatregelen goed opgevolgd in Zeewolde

Coronamaatregelen goed opgevolgd in Zeewolde
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Inwoners van Zeewolde houden zich keurig aan de maatregelen om uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat zei burgemeester Gorter tijdens het politiepersuur donderdag 25 juni. Ook politie Zeewolde constateert dat.

In plaats van processen-verbaal uit te schrijven, wat volgens teamchef politie Zeewolde Miklos Coumou in de beginfase van de lockdown een paar keer gebeurde, wordt nu ingezet op actief aanspreken van personen die zich niet aan de maatregelen houden. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de toezichthouders van de gemeente (BOA’s) en de lokale horecaondernemers. “De BOA’s zijn uitermate te spreken. Mensen houden zich aan de afspraken en bij de horeca gaat het ook goed”, wist burgemeester Gorter te vertellen.

Dat Zeewoldenaren zich goed aan de coronaregels houden is volgens de burgemeester terug te zien aan de coronacijfers. “Het aantal coronameldingen zijn in Zeewolde nog steeds laag. Zeker gezien het feit dat mensen zich kunnen laten testen.” Voor deze coronatesten zijn door GGD regio Flevoland en Gooi/Vechtstreek in Flevoland twee teststraten geopend; een in Almere en een in Lelystad. “Slechts 1% van de mensen die zich met klachten heeft laten testen bleek ook daadwerkelijk het coronavirus te hebben. Bij de overige 99% ging het om een gewone verkoudheid, griep of hooikoorts.”