Zeewolde Actueel

Maandag, 1 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Coronamaatregelen verlengd tot 28 april

Coronamaatregelen verlengd tot 28 april
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Het kabinet deelde dinsdag 31 maart mee dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen.

Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal ziekenhuisopnames en de capaciteit op de intensive care afdelingen alvorens de maatregelen heroverwogen kunnen worden.

Premier Rutte: "Het komt het er dus op aan dat alle Nederlanders samen de maatregelen volhouden. Want het risico op besmetting is nog groot. Het blijven naleven van de maatregelen is daarom cruciaal.”