Zeewolde Actueel

Zaterdag, 6 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Coronaproof skate-uitdaging met 6inlineChallenge ‘From Home’

Coronaproof skate-uitdaging met 6inlineChallenge ‘From Home’
Foto: 6inline challenge
Redactie: Saskia de Wijk

FLEVOLAND - Op 6 juni start de 6inlineChallenge ‘From Home’. Het leukste skate event voor het hele gezin gaat door, op individuele basis. Vanuit je eigen voor- of achterdeur 6, 60 of 600 seconden, minuten, uren knallen! Dat mogen zeker ook 6, 60 of 600 meters of kilometers zijn.


De organisatie daagt mensen uit om op 6 juni op de skates te vertrekken voor een afstand of duur naar keuze, zolang de 6 er maar in zit. Adviezen daarbij zijn: hou je aan de RIVM regels, rijd altijd met een helm op en post de geleverde prestatie op Facebook of Instagram onder vermelding van #6inlinechallenge.

De start van de gezamenlijke 6inlineChallenge is vooralsnog verplaatst naar 5 september tijdens de 24kika van 09.00 tot 15.00uur. Daar kan je solo, als duo of een in team van maximaal zes personen aan deelnemen op het asfalt van Flevonice. De ‘From Home’ versie op 6 juni aanstaande wordt gezien als een perfecte training. Inschrijven voor de gezamenlijke 6inlineChallenge in september kan via www.6inlinechallenge.nl.

Inschrijving voor de thuiseditie: #6inlineChallenge ‘FromHome’ is niet nodig. De organisatie laat weten het wel te waarderen als deelnemers zich aanmelden voor het evenement op de Facebook pagina van de 6inlineChallenge. “Natuurlijk mag je per direct je beeldmateriaal delen via de hashtag.”

Tijdens de Corona periode is er een ware boost te zien in het skeeleren/ skaten in Nederland. Nieuwszenders berichten bij herhaling over deze leuke en laagdrempelige manier van bewegen. Net zo populair als in de jaren 90 ‘kopt’ RTL nieuws. ‘Zo goed voor je lichaam’ lees je op Viva.nl en op bekende skate sites als proskating.nl en schaatsen.nl lees je wat je nodig hebt en wat je wilt weten.


De stichting 24kika organiseert jaarlijks zowel de 6inlineChallenge alsook 24kika ‘skaten tegen kanker’ en heeft als doel de skeelersport in Nederland te promoten. De 6inlineChallenge zal dit jaar in aangepaste vorm voor het 2e jaar plaatsvinden en de 24kika ‘skaten tegen kanker’ beleeft in 2020 haar 17e editie. De organisatie gaat er vooralsnog vanuit dat de gezamenlijke 6inlineChallenge en de 24kika ‘skaten tegen kanker’ in september zullen doorgaan.