Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Coronavirus ontziet ook Flevolandse verpleegtehuizen niet

Coronavirus ontziet ook Flevolandse verpleegtehuizen niet
Redactie: Saskia de Wijk

FLEVOLAND – Bestuurders van de verpleegtehuizen in Flevoland moeten constateren dat ook hun verpleeghuizen niet gespaard blijven voor besmettingen met het coronavirus. Zij geven aan dat op sommige verpleegtehuizen sprake is van een enkele besmetting. Om welke verpleegtehuizen het gaat wordt geen uitspraak gedaan.

De bestuurders van Coloriet, Icare, Talma Urk, Woonzorg Flevoland en Zorgroep ONL hebben zich de afgelopen weken voorbereid op een mogelijke uitbraak van het coronavirus. “Daarbij is voortdurend opvolging gegeven aan de richtlijnen en maatregelen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid. In sommige gevallen is zelfs gekozen voor strenger beleid dan het RIVM heeft voorgeschreven”, geven ze aan.

Coloriet: “Ondanks de RIVM maatregelen en het harde werken van onze zorgmedewerkers hebben we niet kunnen voorkomen dat ook verpleeghuizen in Flevoland geraakt worden door het coronavirus. We betreuren iedere besmetting en hebben als hun naasten, zorgen om hen.”

Als er een vermoeden is dat een cliënt is besmet met corona, wordt contact gelegd met GGD Flevoland en de betrokken familie om de behandelmethode te bespreken. “De cliënt wordt ook getest en geïsoleerd verpleegd. Bij een positieve uitslag wordt de afdeling afgesloten om te voorkomen dat het virus zich mogelijk verder verspreidt op de locatie. Wij houden uiteraard de gezondheid van de bewoners en medewerkers goed in de gaten en nemen dan extra hygiënemaatregelen.”

Coloriet benadrukt dat zij ook in deze omstandigheden de beste zorg blijft bieden aan alle bewoners en cliënten van de instellingen. “In de wijkverpleging zijn daar bijvoorbeeld gespecialiseerde coronaroutes voor geregeld. Mensen met corona kunnen thuis zorg blijven ontvangen.”

Geen tekort pbm’s en testen
Coloriet laat weten dat hun zorgmedewerkers alle benodigde en voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen (nog) tot hun beschikking hebben. “De Flevolandse instellingen hebben daar op dit moment geen tekort aan. Waar nodig worden bewoners en medewerkers getest. Ook het testmateriaal is voldoende voorhanden.”