Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

CrossFit Zeewolde biedt gratis thuisworkouts tijdens coronacrisis

CrossFit Zeewolde biedt gratis thuisworkouts tijdens coronacrisis
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Om ondanks het advies om vooral thuis te blijven, toch te kunnen blijven sporten plaatst CrossFit Zeewolde dagelijks een gratis thuisworkout op Facebook en Instagram. Mensen hoeven geen lid te zijn van de sportschool om de filmpjes te kunnen kijken. Bij het filmpje wordt uitleg gegeven over de workout en ook hoe je deze kunt ‘schalen’ (lichter maken). “Zodat deze voor iedereen, ongeacht niveau, toegankelijk is”, aldus Marcel Noordegraaf, mede-eigenaar van CrossFit Zeewolde. “Wij hopen hiermee Zeewoldenaren te kunnen helpen om fit te blijven in deze moeilijke quarantaine periode.”

Wat het laagdrempelig maakt is dat er bij de workouts niet of nauwelijks materialen gebruikt worden. Marcel: “En als we dat wel doen, dan laten we zien welke spullen je vanuit je huis of schuur zou kunnen gebruiken om mee te sporten. Kortom, naast dat het leuk is om te doen, is het tevens een goede manier om met je gezin toch fit te blijven.”

De gratis filmpjes geven aan hoe creatief eigenaren Marcel Noordegraaf en Mandy de Graaf meedenken in tijden van crisis, waarin ook zij de deuren van hun sportschool hebben moeten sluiten. Daarnaast daagt CrossFit hun leden uit tijdens livestream workouts, worden materialen uitgeleend en is er een quarantaine bingokaart, waarbij leden een aantal weken de tijd hebben om deze vol te maken. Hiervoor moeten zij uiteenlopende opdrachten vervullen. “Denk aan 5 km hardlopen en wandelen, dagelijks drie dingen opschrijven waar ze dankbaar voor zijn, een week lang elke dag opstaan zonder ‘snoozen’, een lekker recept delen met andere atleten, drie dagen twee minuten koud douchen en nog veel meer opdrachten”, licht Marcel toe. “Door de creatieve draai die we aan deze huidige situatie hebben gegeven kunnen onze leden, maar ook niet-leden, gewoon blijven sporten, maar dan vanuit huis.” Alle filmpjes en @home workouts zijn te vinden op de openbare Facebookpagina: https://www.facebook.com/cfzeewolde/