Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

De Leeuw Snacks zet lokale toppers in het zonnetje

De Leeuw Snacks zet lokale toppers in het zonnetje
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – De Leeuw Snacks zet deze zomer een aantal Zeewoldenaren in het zonnetje. Dat doet ze met een verrassingsbezoek van het presentatieduo Niels en Simon, met in hun kielzog de boomlange oranje leeuw; de mascotte van de Zeewolder snackbar. Hun bezoek komt naar aanleiding van een oproep op Facebook om mensen aan te melden die zich extra hebben ingezet tijdens de Coronaperiode. Uit de vele reacties die binnenkwamen zijn vijf personen geselecteerd. De eerste waar Niels en Simon langsgingen was burgemeester Gerrit Jan Gorter.

Niet alleen op Facebook maar ook uit de reacties van mensen in het dorp kwam naar voren dat zeker de ‘burgervader’ vanwege zijn optreden tijdens de coronaperiode in de afgelopen weken, het wel verdient om in het zonnetje gezet te worden. Geheel in huisstijl van De Leeuw; in een knaloranje Landrover, togen Niels en Simon naar het gemeentehuis. De mascotte lokte de burgemeester Gerrit Jan Gorter mee naar buiten, waar Niels en Simon hem op originele wijze bedankten voor zijn betrokkenheid en inzet tijdens de coronaperiode. Als eerste van de vijf toppers ontving de burgemeester een boeket bloemen, een bon voor de snackbar, een doos Zeewolder tompoucen en een stel unieke Zeewolder klompen, die hij direct aantrok. “Wat ontzettend leuk!”, reageerde hij aangenaam verrast door het leuke initiatief. In een kort gesprek licht Gorter nog even de beginfase van de coronauitbraak toe. “Zeewolde doet het fantastisch. Het aantal coronagevallen valt mee in Zeewolde. Dat wil ik ook zo houden. Dus dat betekent dat we rekening moeten houden met het feit dat het nu weer toeneemt in Nederland.”

De verrassingsbezoekjes worden op film vastgelegd door Simon Otten, met Zeewoldenaar Jeroen Hazenwinkel als voice-over, en zijn te zien op de Facebookpagina van De Leeuw Snacks.