Zeewolde Actueel

Maandag, 1 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

De Nep-Tunes doen het weer!

De Nep-Tunes doen het weer!De Nep-Tunes doen het weer!De Nep-Tunes doen het weer!
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE — Tijdens dorpse evenementen is Zeewolde in de loop van jaren helemaal gewend geraakt aan de klanken en de aanstekelijke vrolijkheid van ‘ons eigen’ dweilorkest: de Nep-Tunes. De coronacrisis zette ook deze groep enthousiaste blazers en drummers een tijd lang op non-actief, maar deze week lieten ze weer van zich horen. Ze vatten het plan op om op een tweetal avonden “muziek te gaan maken voor ouderen en gehandicapten”. Dat plan viel, zoals te verwachten, in heel goede aarde.

"We moeten er samen het beste maken en wij als muzikanten kunnen dan natuurlijk gewoon muziek maken!", aldus woordvoerder Tobias Schagen. In het dweilorkest speelt hij de grote trom, met alle lawaai van dien. “Volkomen logisch dus dat hij de woordvoerder is…”, grapt er een. Voor de gelegenheid is het gezelschap uitgedund van 16 naar 10 personen. “Wat anders dubbel bezet is, bezetten we nu enkel”, legt Tobias uit, “en missen we in een bepaald nummer even een lijntje, nou ja, jammer dan.” Uiteraard houden de muzikanten zich zorgvuldig aan de voorschriften van het RIVM. Ze komen allemaal op eigen gelegenheid naar de plaats van uitvoering, en houden consequent de verplichte anderhalve meter afstand tot elkaar, ook tijdens het spelen. De optredens worden allemaal verzorgd in overleg met Coloriet en Philadelphia, om ervoor te zorgen dat bewoners vanuit hun huis het beste kunnen genieten van de muziek.

In een prettig avondzonnetje maakt het gezelschap zich op om de bewoners van de Philahof een poosje te vermaken. Tobias raadpleegt nog even z’n telefoon om er zeker van te zijn dat de club compleet is, en dan bewegen ze zich een voor een, keurig op afstand van elkaar, naar het beschutte terras achter ‘ons huis’, zoals de bewoners van de Philahof het noemen. Dan gaat het los, en de luisteraars vermaken zich kostelijk. Zo kostelijk zelfs, dat ééntje het liever niet wil laten bij luisteren alleen, en een dansje wil maken met de muzikanten. Heel begrijpelijk, maar hij wordt rustig door een van de medewerkers gemaand op z’n stoel te blijven zitten. Het is tekenend voor de sfeer die de groep muzikanten in no time weet op te roepen: blijheid en gemoedelijkheid. Jammer dat het na een half uurtje gedaan is met de pret. “We moeten weer verder!” Er wachten nog meer liefhebbers op een poosje muzikale pret. Blijf maar spelen, Nep-Tunes..!