Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Docenten RSG Levant bezorgen diploma bij geslaagde leerlingen aan huis

Docenten RSG Levant bezorgen diploma bij geslaagde leerlingen aan huisDocenten RSG Levant bezorgen diploma bij geslaagde leerlingen aan huisDocenten RSG Levant bezorgen diploma bij geslaagde leerlingen aan huisDocenten RSG Levant bezorgen diploma bij geslaagde leerlingen aan huisDocenten RSG Levant bezorgen diploma bij geslaagde leerlingen aan huisDocenten RSG Levant bezorgen diploma bij geslaagde leerlingen aan huisDocenten RSG Levant bezorgen diploma bij geslaagde leerlingen aan huis
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - Corona gooide dit voorjaar op alle mogelijke tijden en plaatsen roet in het eten en ook de examenkandidaten van RSG Levant (vmbo, theoretische leerweg) kregen ermee te maken. Het centraal eindexamen kon geen doorgang vinden, de eerder gemaakte schoolonderzoeken waren daarom doorslaggevend. Bij 65 leerlingen kon de vlag uit, één zakte er helaas (op een paar tienden…). Het team van de Zeewolder (middelbare) school had een leuk alternatief bedacht voor de diploma-uitreiking. In drie ploegen gingen de mentoren donderdagavond 2 juli bij de geslaagde leerlingen (aan huis) langs! Zodoende konden de leerlingen in hun eigen tuin hun diploma in ontvangst nemen en ondertekenen. Drie cameraploegen van de Lokale Omroep Zeewolde gingen met de mentorteams mee en zonden het feestelijke gebeuren vanaf 18.00 uur live uit.

Twee voorbeelden van geslaagde leerlingen zijn Dani uit de Raadhuisstraat en de aan de Oostergo wonende Nienke. Dani had er niet over ingezeten of hij wel geslaagd was, maar opeens in het middelpunt van de belangstelling staan is toch even iets anders. Hij liet het daarom allemaal kalm en gemoedelijk over zich heen komen. Dani weet al wat hij met het diploma vmbo-tl (in de volksmond ‘mavo’ genoemd) gaat doen, hij gaat de opleiding Software Developer volgen aan het ROC in Almere. Docent Nederlands meneer (Jan) Ippel kwam Dani als eerste feliciteren. Samen met enkele andere leraren zette hij daarna de polonaise in (uiteraard zonder de handjes op elkaars schouders) op de Raadhuisstraat bij het aanheffen van het lied ‘Auf Wiedersehen’. Nienke van de Oostergo stond intussen al te wachten op de docenten die haar diploma kwamen overhandigen. Docent lichamelijke oefening (en tevens examensecretaris) Richard Hagenaar viel de eer te beurt de laatste onzekerheid over de gunstige afloop bij haar weg te nemen. Nienke, die een managementopleiding op Landstede in Harderwijk gaat doen, had geluk: (vertrekkend) directeur Anne-Marie Leeuwenburgh kwam haar ook nog even gelukwensen. Zodoende werden donderdagavond alle 65 geslaagde Levanters bezocht. Waarschijnlijk blijft deze vorm van diploma’s uitreiken eenmalig, maar ook dat weet je natuurlijk nooit helemaal zeker Voor de RSG-leerlingen en hun ouders (en mogelijk nieuwsgierige buren) was hoe dan ook een gebeurtenis om nooit meer te vergeten. Diploma-uitreiking 2020, weet je nog…?