Zeewolde Actueel

Zondag, 27 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Doe mee aan de wereldwijde opruimactie van het jaar!

Doe mee aan de wereldwijde opruimactie van het jaar!Doe mee aan de wereldwijde opruimactie van het jaar!
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Met een uitgestrekt bos, strand en water is Zeewolde en prachtig dorp. Helaas is er ook veel zwerfafval in Zeewolde. Inwoners van Zeewolde worden uitgedaagd om hier iets aan te doen door tijdens de World Cleanop Day op zaterdag 19 september, samen met mensen in 180 andere landen, de handen uit de mouwen te steken!

Het credo is: begin bij jezelf. En dat kan al heel simpel. Gebruik de afval mogelijkheden die er zijn in het dorp en gooi je afval niet op straat! Help je kinderen leren dat ook zij bij kunnen dragen door hun afval op te ruimen. Zie je toch afval, bijvoorbeeld in je eigen straat, neem een paar minuten om het op te ruimen. Loop je met je hond? Neem een kleine afvalzak mee en een handschoen en raap het afval op langs je wandelroute. Ga je naar de strand? Deponeer je afval bij het weggaan het in de dichtstbijzijnde afvalbak of neem het mee terug naar huis om het daar weg te gooien. Ga je buiten om te genieten van een sigaret? Gooi je peuk dan niet op de grond. Want wist je dat het 2 tot 12 jaar duurt voor een sigaretten af te breken?

Kortom; als iedereen gewoon een paar minuten tijd besteedt aan het opruimen van zwerfafval dan houden we met elkaar Zeewolde mooi en schoon.

Plogging Zeewolde

Alle inzet tijdens World Cleanup Day, georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon, is van harte welkom! Je kunt een eigen opschoonactie houden of je aansluiten bij een lokale actie, zoals Plogging, de actie die Leefbaar Zeewolde organiseert van 10.00 tot 13.00 uur. Kijk hiervoor op www.leefbaarzeewolde.nl/plogging.

Advies vanwege het coronavirus is om in kleine groepjes of met je gezin op pad te gaan en de 1,5 meter afstand in de gaten te houden.