Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Eerste finishers Home Edition Avond4daagse Zeewolde melden zich

Eerste finishers Home Edition Avond4daagse Zeewolde melden zichEerste finishers Home Edition Avond4daagse Zeewolde melden zichEerste finishers Home Edition Avond4daagse Zeewolde melden zichEerste finishers Home Edition Avond4daagse Zeewolde melden zichEerste finishers Home Edition Avond4daagse Zeewolde melden zichEerste finishers Home Edition Avond4daagse Zeewolde melden zich
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – De eerste finishers van de Home Edition van de Avond4daagse Zeewolde meldden zich vrijdagavond 19 juni bij de organisatoren van het evenement aan Het Som.

Sinds jaar en dag wordt in Zeewolde in de eerste ‘volle’ week van juni de plaatselijke avondvierdaagse gehouden. Op het toppunt van het evenement waren er meer dan 1.500 deelnemers, in de meeste gevallen kinderen in de basisschoolleeftijd. Door corona ging het hele (wandel)feest dit jaar niet door. Toen de maatregelen tegen de verspreiding van het virus voor het eerst enigszins werden versoepeld, kwamen er nieuwe, verrassende initiatieven van de grond. Eén daarvan werd de Home Edition van de Avond4daagse Zeewolde. Deelname eraan is mogelijk van 1 juni jl. tot en met 31 augustus a.s. Tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten (er moet natuurlijk wel iets uitdagends inzitten!). Je hoeft ook niet alleen ’s avonds of doordeweeks te lopen, het mag ook overdag of in het weekend! Het thema van het wandelgebeuren is dit jaar heel toepasselijk 'Home Sweet Home'. Het is mogelijk 10 km per avond te lopen, 5 of (voor kleuters interessant!) 2,5. Meedoen aan de Avond4daagse – Home Edition kost vijf euro per persoon. Daarvoor krijg je toegang tot de eRoutes app, waarin elke dag verschillende verrassende routes te vinden zijn. Die beginnen trouwens allemaal bij je eigen voordeur! Bovendien ligt er voor de finishers de enige écht Avond4daagse medaille klaar. Vanwege corona worden deze echter niet bij de deelnemers omgehangen, maar klaargelegd. Vrijdagavond was dit ook het geval. De eerste finishers waren Edwin Hazenberg en zijn beide zoons Davon (bijna 15) en Keano (12) en Edwin Craanen. Bijzonder was dat Edwin Hazenberg zijn beide zoons hun medaille omhing (en omgekeerd), want dat mocht uiteraard wel. De beide Edwins mogen ervaren wandelaars worden genoemd. Edwin Hazenberg, geluidstechnicus bij de Lokale Omroep Zeewolde, liep bijvoorbeeld al vijf keer de 110 km lange Van Z… tot Z…-tocht uit. Edwin Craanen, normaal verkeersregelaar bij de Avond4daagse, was ook regelmatig deelnemer aan deze wandeltocht, maar hij hield het meestal iets bescheidener (met als uitschieter de ‘halve’ van 55 km in 2016). Zo bezien was de Home Edition voor de beide Edwins niet meer dan een ‘blokje om’. “We hebben heel mooi weer gehad”, vertelt Edwin Hazenberg. “Op één avond na. We dachten dat we droog over zouden komen, maar op het laatst kregen we toch nog een paar spetters. En voor we het wisten begon het opeens harder te regenen en werden we toch nog drijfnat.” Edwin Craanen, die voorheen enige malen deelnam aan de Avond4daagse van Amersfoort, had het eveneens volop naar zijn zin bij de Home Edition 2020. “En ik heb geen vier avonden gelopen. De laatste avond heb ik twee etappes gedaan, want dat mag ook gewoon.”

Intussen hebben zich meer dan 300 wandelaars aangemeld voor de Home Edition van de Stichting Avondvierdaagse Zeewolde. Voor meer informatie: www.avondvierdaagsezeewolde.nl.