Zeewolde Actueel

Maandag, 10 augustus 2020

In week 34 gaat Zeewolde Actueel nog een keer met vakantie en daarom zal er in deze week geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Egbert Tietema (92) - eerste bakker van Zeewolde - overleden

Egbert Tietema (92) - eerste bakker van Zeewolde - overleden
Redactie: Mannes Schoppink

BIDDINGHUIZEN / ZEEWOLDE - Op 92-jarige leeftijd is in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 maart de markante bakker Egbert Tietema overleden. Tietema was een van de eerste bewoners en ondernemers van Biddinghuizen. Hij was bovendien de eerste broodbezorger in de beginjaren van het buitengebied en latere dorp Zeewolde.

Al bij de start van Biddinghuizen verkocht Tietema brood in en rond het dorp. Een houten barak vormde in 1963 zijn eerste bakkerij. Later opende hij een winkel en kwam er een broodbakkerij. In Dronten-Zuid opende hij vervolgens een filiaal. Onlangs werd een vierde vestiging in het centrum van Dronten geopend. Hier staat de vijfde generatie van de familie aan het roer van het bedrijf. Tot op hoge leeftijd bleef Tietema actief als bezorger. De eerste boeren van Zeewolde kenden hem vrijwel allemaal. Zo bezorgde hij eind jaren ’70, begin jaren ’80 ook bij hen brood. Met bakker Kees Kortleve zou het dorp Zeewolde pas een eigen bakker krijgen. Op zijn oude dag werd de markante bakker uit Biddinghuizen ook nog een landelijk bekendheid door zijn telefoongesprekken in de Coen en Sander Show (Sander Lantinga woonde voorheen zelf in Biddinghuizen). In een van de programma’s van Radio 538 werd donderdagmiddag een ‘In memoriam’ uitgesproken. Tietema was al langere tijd herstellende van een galblaasontsteking.

Bron: BHZNet.nl.

Foto rechtenvrij.