Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Eindelijk weer het terras op!

Eindelijk weer het terras op!Eindelijk weer het terras op!
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Na het zuur van tien weken lock down kwam maandag 1 juni dan eindelijk het zoet! Er kon weer een terrasje gepakt worden. Horecaondernemers waren blij dat ze weer aan het werk konden. Met teksten als “wij zijn blij dat u er weer bent’, werden de gasten met open armen ontvangen.

Met een heerlijk zonnetje, graadje of 25 en een licht windje, konden de weersomstandigheden niet beter zijn om na een rondje fietsen, een stukje lopen of varen even gezellig neer te zakken op een terras. Dat we er smachtend naar uit hebben gekeken bleek wel uit het feit dat op het moment dat de horeca open ging om 12.00 uur ’s middags bij veel terrassen alle stoelen al gereserveerd waren. Ondanks de toeloop bleef de sfeer relaxed en kon er naderhand ook spontaan een plaatsje op het terras bemachtigd worden.

Met in de meeste gevallen minder tafels om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren, ontsmettingsmiddelen voor de handen, looproutes en een gezondheidscheck bij binnenkomst, hadden de horecaondernemers hun zaken netjes voor elkaar. De gasten hielden zich op hun beurt goed aan de geldende regels. De landelijke Veiligheidsregio’s lieten weten tevreden terug te kijken op deze eerste dag van de versoepelde maatregelen.