Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Energy Experience Center geopend

Energy Experience Center geopend
Foto: Erik Wallenburg
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Op bedrijventerrein Schepenveld 21-03 opende vrijdag 11 oktober wethouder Ewout Suithoff het Energy Experience Center. Richard Duckers van LED.Energy en Anne Siepel van OTG.Energy werken hierin samen om de wereld een stukje duurzamer te maken.

Het doel van het Energy Experience Center is het voorlichten en adviseren van zowel ondernemers, organisaties, instellingen en verenigingen over de mogelijkheden van energiebesparing en het zelf opwekken, opslaan en gebruiken van hernieuwbare energie. “Wij hebben een concept waarbij we 100% hernieuwbare energie genereren die wij zelf opwekken, opslaan en gebruiken. Dit in combinatie met professionele LED verlichting maakt dat het concept uniek is”, aldus Richard. “Wij geloven dat we een bijdrage kunnen leveren en het verschil kunnen maken in de energietransitie.” Volgens de ondernemers gaan hernieuwbare energie en LED verlichting hand in hand. “Dat is de reden dat wij samen dit bedrijf zijn begonnen. Nu zoeken we verbinding met alle partijen die bezig zijn met energietransitie.”

Het doel van OTG.Energy en LED.Energy is om hun klanten zoveel mogelijk zelfvoorzienend (energieneutraal) te maken. Daartoe worden verschillende pakketten aangeboden. De meest uitgebreide variant garandeert dat je 365 dagen per jaar je eigen duurzame stroom opwekt en gebruikt en dus geen energie van het net nodig hebt. Het eenvoudigste pakket is de aanschaf van zonnepanelen met voorbereiding voor een accupakket om je eigen opgewekte energie in op te kunnen slaan. Uit duurzaamheidsoogpunt wordt alleen met hoge kwalitatieve duurzame materialen gewerkt. Zo hebben de zonnepanelen van OTG.Energy een cradle-to-cradle certificaat; dat wil zeggen dat ze van wieg tot graf niet milieubelastend zijn. Wat de LED-verlichting betreft levert LED.Energy alleen de beste LED armaturen van Europese innovatieve leveranciers, met een hoge betrouwbaarheid, de beste componenten en de langst mogelijk levensduur. Meer dan 90% van de armaturen zijn afbreekbaar en/of herbruikbaar.

Wethouder duurzaamheid, Ewout Suithoff, sprak van een mooi innovatief bedrijf, waar lef en visie uit spreekt en dat tevens een bijdrage levert aan de lokale economische ontwikkeling.

Een kijkje nemen in het Experience Center kan op afspraak! Meer info en contact via: www.ledenergy.nl, www.otg.energy