Zeewolde Actueel

Donderdag, 24 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Expositie ‘Emotie’ van start in De Verbeelding

Expositie ‘Emotie’ van start in De VerbeeldingExpositie ‘Emotie’ van start in De Verbeelding
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – ‘Emotie’ is de titel van de jaarlijkse expositie die op 16 en 17 november 2019 in De Verbeelding in Zeewolde start. In deze expositie tonen de leden van de Kunstkring Zeewolde hun object of kunstwerk, dat een relatie met de titel heeft.

Het aantal deelnemers is dit jaar gestegen tot zo’n 40 kunstenaars, die in veel gevallen het thema ‘Emotie’ als onderwerp voor hun kunstwerk hebben gekozen. De expositie laat een diversiteit aan objecten zien, zoals schilderijen, beelden, foto’s, ruimtelijke objecten en keramiek.

Onder begeleiding van Marina van Arendonk de cultuurmakelaar, kunstenares Ella Steenmeijer en docent Tanja Hofland (Levant/ Oriënt) is er ook een educatief project ontwikkeld waar 2e jaars leerlingen van de middelbare school Oriënt uit Zeewolde aan deelnemen. De werkstukken van de leerlingen zijn gedurende de expositieperiode ook in deze expositie te zien.

De tentoonstelling wordt zaterdag 16 november om 12.30 uur door Marijke Peschel (voorzitter Kunstkring) geopend. Inlopen kan vanaf 12.00 uur. De expositie in De Verbeelding is op zaterdag en zondag toegankelijk tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De entree is gratis.

Open Atelier Route

Zaterdag 16 november begint ook de Open Atelier Route in Zeewolde. Deze start om 13.30 uur in het atelier van de deelnemende kunstenaars. Een plattegrond van de deelnemende kunstenaars is verkrijgbaar in De Verbeelding of is te downloaden via www.kunstkringzeewolde.nl, waar je ook terecht kunt voor meer informatie.

Het doel van de zelfstandige vereniging Kunstkring Zeewolde is het organiseren van exposities, lezingen en workshops ten einde de kennis over allerlei kunst- en cultuurvormen bij de leden te verbreden. De vereniging wil zo tevens een bijdrage leveren aan de uitstraling van Zeewolde als kunstenaarsdorp. De Kunstkring bestaat uit circa 80 leden.