Zeewolde Actueel

Vrijdag, 5 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Feestelijke overdracht van windmolen door De Nieuwe Molenaars

Feestelijke overdracht van windmolen door De Nieuwe Molenaars
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – In aanwezigheid van een groot aantal deelnemers van de duurzame energiecoöperatie De Nieuwe Molenaars, bestaande uit bewoners uit Zeewolde en Almere, vond vrijdag 1 november jl. aan de Gruttoweg de feestelijke overdracht plaats van een windmolen door De Nieuwe Molenaars.

Felix Olthuis en Siward Zomer, respectievelijk voorzitter en secretaris van De Nieuwe Molenaars, knipten het lint door om aansluitend hun handtekening te zetten onder de eigendomsakte van de windturbine, die onderdeel is van het project Windpark Zeewolde. Daarop werd geproost en was er tijd voor een praatje en een hapje.

De energiecoöperatie voor bewoners uit Zeewolde en Almere organiseerde in september een succesvolle participatieronde waarmee in korte tijd een bedrag van €600.000,- is opgehaald ten behoeve van de aankoop van de molen en een investering in Windpark Zeewolde. Via deze unieke constructie zijn bewoners uit Zeewolde en Almere nu in staat in een vroeg stadium te participeren in dit grote windproject.

Met het kopen van een windturbine in het buitengebied van Zeewolde is het eerste grote project van De Nieuwe Molenaars gerealiseerd. De lokale energiecoöperatie hoopt in de toekomst nog meer duurzame energieprojecten in de buurt op te kunnen zetten, dan wel te kunnen financieren.