Zeewolde Actueel

Maandag, 10 augustus 2020

In week 34 gaat Zeewolde Actueel nog een keer met vakantie en daarom zal er in deze week geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Film Intouchables in de Sfinx

Film Intouchables in de Sfinx
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Op woensdag 19 februari draait de SOZ-ANBO om 14.00 uur de film Intouchables in de Sfinx. Het bijzondere, op feiten gebaseerde verhaal en de magie die de bewerking ervan kenmerkt, maakten van deze film dé verrassingshit van 2012.

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijk verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe’s stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook Driss zijn leven zal nooit meer dezelfde zijn. Dit is een geweldige film met een traan en een lach. “Kom, u zult genieten. De film is gratis toegankelijk, ook voor niet leden”, aldus het bestuur van SOZ-ANBO.