Zeewolde Actueel

Maandag, 10 augustus 2020

In week 34 gaat Zeewolde Actueel nog een keer met vakantie en daarom zal er in deze week geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

FlevoMeer Bibliotheek start met telefonisch spreekuur; Bel de bieb

FlevoMeer Bibliotheek start met telefonisch spreekuur; Bel de bieb
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – De laatste aangescherpte Rijksmaatregelen in verband met de coronacrisis maakt dat ook FlevoMeer Bibliotheek tot 1 juni dicht blijft. Maar online is zij wel gewoon open.

Op flevomeerbibliotheek.nl zijn ruim 28.000 e-books te vinden, een groot aanbod luisterboeken, digitale prentenboeken en online oefenprogramma’s. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen met de digitale bibliotheek, start vanaf vandaag, woensdag 25, maart Bel de bieb. Dit kan op nummer 088 008 0700.

Bel de bieb is een telefonisch spreekuur waar elke werkdag van 10.00 tot 13.00 uur naar gebeld kan worden met vragen over onder andere het inloggen, het lenen van e-books en vragen over het abonnement. “Een van onze medewerkers staat je dan te woord om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Op deze manier hopen we iedereen toch waar mogelijk te helpen.”

Online Bibliotheek

Achter de schermen draait de bibliotheek echter overuren, om iedereen online zo goed mogelijk te bedienen. Zo zijn er honderd extra luisterboeken toegevoegd aan de Luisterbieb! Deze extra luisterboeken zijn voor iedereen te beluisteren, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Lid worden nog steeds mogelijk

Ondanks de sluiting, kan wel een lidmaatschap aangevraagd worden. Dat kan via Flevomeerbibliotheek.nl.. Nieuwe leden krijgen een tijdelijk nummer, waarmee direct e-books en luisterboeken te lenen zijn via onlinebibliotheek.nl.

Dat is ook handig als je mee wilt doen aan #ikleesthuis. Zodra de biblitoheek weer open is kan (op vertoon van je legitimatiebewijs) de pas afgehaald worden om fysieke materialen te lenen.