Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Flevoziekenhuis bouwt poliklinische zorg langzaam weer op

Flevoziekenhuis bouwt poliklinische zorg langzaam weer op
Redactie: Saskia de Wijk

ALMERE - Het Flevoziekenhuis gaat met ingang van deze week geleidelijk weer meer poliklinische zorg verlenen. Een deel van de zorg werd de afgelopen weken uitgesteld vanwege het coronavirus. Bij het opbouwen van de zorg is medische urgentie leidend.

Patiënten bij wie de medische urgentie hoog is worden als eerste geholpen. Dit is ter beoordeling van de medisch specialist. Patiënten hoeven niet zelf contact op te nemen over het plannen van een afspraak, zij worden gebeld door een medewerker van het ziekenhuis. Het opbouwen van de poliklinische zorg gebeurt geleidelijk. Alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen worden hierbij in acht genomen.

Het aantal patiënten met COVID of een verdenking van COVID is de afgelopen weken geleidelijk afgenomen. Hierdoor ontstaat ruimte om de reguliere zorg gefaseerd uit te bouwen. Het gaat daarbij eerst om onderzoeken of ingrepen die enige tijd uitgesteld konden worden, maar inmiddels nodig moeten gebeuren. Als nog langer wordt gewacht met deze zorg, kunnen klachten mogelijk verergeren. In de afgelopen weken hebben veel polikliniekafspraken telefonisch of digitaal plaatsgevonden. Waar dat mogelijk is, blijft dat ook de komende tijd gebeuren. Spoedzorg en semi-spoedzorg heeft ook in de afgelopen tijd altijd plaatsgevonden en blijft gegarandeerd.

Operaties

Een deel van de operatiekamers is de afgelopen tijd gebruikt als Intensive care. Deze capaciteit kan geleidelijk afgebouwd worden, zodat weer meer operaties en opnames kunnen plaatsvinden. De uitbreiding van het aantal operaties vindt gefaseerd plaats, ook hierbij is de medische urgentie van patiënten leidend. Spoedoperaties en semi-spoedoperaties hebben de afgelopen tijd normaal plaatsgevonden en blijven gegarandeerd.

Plannen afspraak: ziekenhuis neemt contact op Het Flevoziekenhuis neemt zélf contact op met patiënten om een spreekuurafspraak, onderzoek, behandeling, opname of operatie in te plannen. Patiënten waarbij de medische urgentie het hoogste is, worden als eerste benaderd.

Kom alleen, tenzij begeleiding noodzakelijk is

Conform de landelijke richtlijn is het nog steeds noodzakelijk om afstand van elkaar te houden om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Daarom wordt patiënten gevraagd alleen te komen, tenzij begeleiding noodzakelijk is. In dat geval kan dat maximaal 1 persoon zijn. Begeleiders van patiënten worden verzocht zoveel mogelijk buiten het ziekenhuis te wachten.