Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Geen Ameland, wel uitdagend alternatief kamp groep 8 ‘t Wold

Geen Ameland, wel uitdagend alternatief kamp groep 8 ‘t WoldGeen Ameland, wel uitdagend alternatief kamp groep 8 ‘t WoldGeen Ameland, wel uitdagend alternatief kamp groep 8 ‘t WoldGeen Ameland, wel uitdagend alternatief kamp groep 8 ‘t WoldGeen Ameland, wel uitdagend alternatief kamp groep 8 ‘t WoldGeen Ameland, wel uitdagend alternatief kamp groep 8 ‘t Wold
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - Normaal gesproken sluit groep 8 van ‘t Wold de basisschool af met een ‘Kampweek Ameland’. Helaas zat dat er dit jaar door de maatregelen rondom het coronavirus niet in. Er werden alternatieven bedacht om toch op een mooie, gezellige en sportieve manier het schooljaar af te sluiten. In plaats van vijf dagen werden het er drie en waren alle activiteiten op fietsafstand van de school aan de Flevoweg.

Woensdag 1 juli werd het Klimbos Harderwijk aangedaan. Na instructie vlogen alle kinderen en natuurlijk ook hun begeleiders de bomen in en legden ze één, twee en sommigen zelfs drie parcoursen af op verschillende hoogtes.

Als afsluiting mochten de echte waaghalzen een dodensprong gaan uitvoeren vanaf een hoge toren…. Best heel eng, maar als je sprong en je stond weer beneden, dan voelde dat als een echte overwinning! Wie toen nog niet moe was mocht de 226 traptreden lange en 50 meter hoge Toekantorenoen beklimmen.

Donderdag 2 juli bestond het programma uit het bouwen van vlotten en kanoën bij ‘Even Buiten’. ‘s Avonds was er daar een heerlijke barbecue voor de leerlingen en daarna werden er nog een aantal kampspellen op het terrein van het Scoutinglandgoed gedaan.

Vrijdag 3 juli ten slotte werd er ‘s morgens een bezoek gebracht aan Golfclub Zeewolde en kregen alle kinderen onder leiding van de Pro’s Kevin Broekhuis en Murielle Heideman een twee uur durende clinic (kinderen tot en met 15 jaar kunnen trouwens gratis lid worden en gratis les krijgen, het is maar dat je het weet!).

Nadat er op het strand een lekker patatje was bezorgd door De Leeuw Snacks, was er als afsluiting een fantastische en sportieve Zeskamp op het strand.