Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Geen mini- maar een maxistoomdag bij stoomgemaal Arkemheen

Geen mini- maar een maxistoomdag bij stoomgemaal ArkemheenGeen mini- maar een maxistoomdag bij stoomgemaal Arkemheen
Redactie: Saskia de Wijk

NIJKERK - Dit jaar geen ministoomdag vanwege een virus wat de wereld bezighoudt, maar een gezellige, zoals vanouds stoomdag bij het stoomgemaal Arkemheen. Vakantiegangers en niet-vakantiegangers zijn zaterdag 8 augustus van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom bij de maaldag van het stoomgemaal Arkemheen. “Na het bezoek ben je helemaal weer op stoom”, aldus de organisatie.

Bij het stoomgemaal valt van alles te beleven, voor jong en oud. Het oude gemaal (1883) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden. De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water beheerst wordt. Cultuurhistorie ten top! Als de waterplanten zijn gemaaid tuft misschien een stoombootje de Wiel op en neer; er kunnen passagiers mee.

Voor de kinderen is er een zomerspeurtocht en in het kader van de expositie ‘Kijk op de Dijk’ en op de zolder van het bezoekerscentrum kunnen ze een minidijk bouwen.

Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de schitterende polder. “De kikkers en rietvogels geven om 13.00 uur een gratis openluchtconcert!”

Meer informatie: www.stoomgemaal-arkemheen.nl., Zeedeijk 6, Nijkerk. Entree: volwassenen 4,00 euro, kinderen t/m 14 jaar 2.00 euro.

PS In augustus zijn er bij goed weer extra maaldagen. Hou hiervoor de website in de gaten. Op woensdagavond staat er of er de zaterdag gedraaid wordt.