Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

GildenGroen in actie voor Hovenier Helpt

GildenGroen in actie voor Hovenier Helpt
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Het onkruid vrijmaken van de tuin, wat snoeiwerk en enkele tegels uit het terras vervangen door wat leuke nieuwe beplanting. Een team van Hoveniersbedrijf GildenGroen voerde deze klus vrijdag 27 september geheel belangeloos uit voor een Zeewoldense inwoonster, die vanwege persoonlijke en lichamelijke omstandigheden zelf niet in staat is om haar tuin goed te kunnen onderhouden. De tuinklus werd uitgevoerd in het kader van de landelijke actie ‘Hovenier Helpt’, een initiatief van TuinKeur, waar het Zeewoldense hoveniersbedrijf bij aangesloten is.

Met de slogan ‘Groen doen is goed doen!’ staat de Hovenier Helpt in teken van hulpbehoevende mensen kosteloos te helpen met hun tuin. Iedereen die iemand wilde verrassen met wat tuinhulp kon een project aanmelden. Eerder dit jaar werd GildenGroen benaderd door Welzijn Flevoland of zij iets voor een cliënt in Zeewolde konden betekenen, omdat vrijwilligers maar moeilijk te krijgen zijn. “Gezien het achterliggende verhaal leek het ons een mooi project voor Hovenier Helpt” licht Cora Achterberg van Gildengroen toe. “Het zou deze mevrouw veel positiviteit geven als haar tuin weer netjes is.”

Met drie man sterk ging GildenGroen het kniehoge Heermoes te lijf, dat waarschijnlijk met het zand onder de bestrating in de tuin terecht is gekomen. “Het blijft een moeilijk te bestrijden plant. Omdat zo natuurvriendelijk en duurzaam mogelijk te doen gaan we het op een natuurlijke manier overbemesten. Kijken of dat voldoende effect geeft”, vertelt Cora. De hovenier geeft aan dat zij met deze actie niet voor continuïteit in het tuinonderhoud kan zorgen. “Maar dit is wel een eerste stap.”

De bewoonster was ontzettend blij met de groene hulp van GildenGroen. “Ik heb zo’n lekker tuintje, maar ieder voorjaar komt dat Heermoes weer omhoog. Ik ben er al jaren mee bezig; hoe krijg ik dit weg. Dat lukt mij niet in mijn eentje”, vertelt ze. “Dat GildenGroen dit nu voor mij doet vind ik helemaal geweldig!”

Hoveniersbedrijf GildenGroen zet zich al een aantal jaar in voor de landelijke actie Hovenier Helpt. Ook dit keer hoefden eigenaren Cora en Marcel Achterberg daar niet lang over na te denken. “Hoe mooi is het als je je met je team en passie voor groen kunt inzetten voor hulpbehoevende mensen. Wij hebben ons vakmanschap dan ook graag beschikbaar gesteld voor dit initiatief.”