Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Gouden speld voor jubilerende Echte Bakker Grootkarzijn

Gouden speld voor jubilerende Echte Bakker GrootkarzijnGouden speld voor jubilerende Echte Bakker GrootkarzijnGouden speld voor jubilerende Echte Bakker Grootkarzijn
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Nederland telt momenteel 157 bakkerijen die het keurmerk De Echte Bakker mogen dragen. De Zeewoldense Bakkerij Grootkarzijn, van Henri en Janet Grootkarzijn, is daar een van. En dat al zolang de bakkerij bestaat en dat is deze maand 25 jaar!

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum was er woensdag een feestelijke receptie in de bakkerij, die druk bezocht werd. Tussen alle warme en welgemeende felicitaties door kreeg het bakkersechtpaar, als waardering voor deze prestatie, een gouden speld van De Echte Bakker opgespeld door mr. Drs. Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde. “Want 25 jaar Echte Bakker zijn is niet vanzelfsprekend”, laat Caniels weten. “Niet elke bakker mag zich een Echte Bakker noemen. Naast een proeve van bekwaamheid die onze bakkers afleggen, moeten zij het hele jaar door bewijzen dat ze keurmerk-waardig zijn. En dat doet Grootkarzijn al 25 jaar zonder problemen en vol passie voor het vak.”

In een dankwoord gaven Henri en Janet aan dat zij het niet hadden gered zonder hun personeel. Medewerker Stefan de Rooij werd even extra in het zonnetje gezet. Deze bakker vierde namelijk een persoonlijk jubileum, want het was voor hem 25 jaar geleden dat hij als leerlingbakker bij Grootkarzijn in dienst trad. “Eigenlijk iets langer want hij heeft zelfs mee helpen verhuizen”, voegt Henri lachend toe.

Winnaars gratis jubileumcake

Met verschillende jubileumaanbiedingen konden de klanten van Echte Bakker Grootkarzijn de afgelopen weken delen in de feestvreugde. Als kers op de taart maakten zij kans op een gratis jubileumcake voor de hele straat. Daan, de in bakkersschort geklede kleinzoon van Henri en Janet, mocht tijdens de receptie de winnende straat trekken uit alle ingeleverde loten. Dat werden uiteindelijk twee winnende straten. Dankzij J. van der Marel en fam. Huisman mogen respectievelijk de bewoners van de Schillinkweg en Kleine Beer gaan smullen van een gratis jubileumcake van Echte Bakker Grootkarzijn.