Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Gratis vissen met materialen, aas en voer van de club!

Gratis vissen met materialen, aas en voer van de club!
Foto: Hengelsportvereniging Ons Stekkie
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Deze zomer is een aparte; veel mensen laten die buitenlandtrip even voor wat het is. En wat ga je dan doen? Nou vissen bijvoorbeeld!

De jeugd in Zeewolde heeft het hengelsportvirus aardig te pakken. “Regen of wind het stopt ze niet, en terecht want vissen is bij elk weer leuk”, geeft Jan van de Bovenkamp, voorzitter van hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ aan. “Nooit weet je wat er onder de waterspiegel geïnteresseerd is in jou aas.”

Om nu eindelijk die kanjer te vangen kun je dat het beste doen op de meest traditionele manier. Volgens de hengelsportvereniging biedt, vanwege de techniek, de vaste hengel met een snoertje de meeste kans om vis te vangen in de schitterende dorpsgrachten. Kies je voor de werphengel dan kan je proberen die karper of snoek aan de haak te slaan.

Om te laten zien hoe je met weinig middelen prima vis kunt vangen houdt hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ op woensdag 12 augustus een gratis praktijkdag voor de jeugd van 10 tot en met 15 jaar. Dankzij een aantal sponsoren en de club zelf zijn er geen kosten aan verbonden en worden materiaal, aas en voer gratis ter beschikking gesteld.

Als je nog geen vergunning of VISpas hebt kun je deze gratis via www.visseninzeewolde.nl downloaden.

De praktijkdag vindt plaats aan het Weteringplein. Om 13.00 uur verzamelen in de tent van ‘Ons Stekkie’. Na een korte uitleg over materiaal, aas en voer wordt er tot en met 15.00 uur gevist onder deskundige begeleiding. Alle deelnemers ontvangen een gratis goodiebag.