Zeewolde Actueel

Zaterdag, 6 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Grote evenementen voorlopig op de lange baan

Grote evenementen voorlopig op de lange baan
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – De eerste stappen om de coronamaatregelen op een verantwoorde manier verder te versoepelen zijn bekend. “Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen”, laat minister Hugo de Groot in een brief aan de Tweede Kamer weten. “Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”

Tot nu toe was bekend dat evenementen in ieder geval tot 1 september niet door mochten gaan. De nieuwe uitspraak betekent voor Zeewolde een verdere streep door een aantal traditionele evenementen of dat er wellicht evenementen aangepast zullen gaan worden om het volgens de geldende RIVM-richtlijnen toch door te kunnen laten gaan.

Vandaag maakte de organisatie van het Internationale Suydersee BBQ Contest Zeewolde in ieder geval bekend dat het evenement een jaar wordt uitgesteld. Het is dus nog de vraag of Zeewolde bij de Pinken op zaterdag 5 september zal doorgaan. Evenals de BeachBios op zaterdag 12 september en nog verder weg; de intocht van Sinterklaas, waar altijd een paar honderd mensen naar komen kijken. Een uitdaging voor de organiserende partijen om hier een draai aan te geven.