Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 april 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Hartstichting zet Germa van der Wel via VriendenLoterij in het zonnetje

Hartstichting zet Germa van der Wel via VriendenLoterij in het zonnetjeHartstichting zet Germa van der Wel via VriendenLoterij in het zonnetjeHartstichting zet Germa van der Wel via VriendenLoterij in het zonnetjeHartstichting zet Germa van der Wel via VriendenLoterij in het zonnetje
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Nietsvermoedend genoot Germa van der Wel afgelopen donderdag, samen met Ellen Kamphorst, van een welverdiende lunch bij Brioche. De EHBO-instructrices hadden er net acht intensieve herhalingscursussen reanimatie opzitten, die zij in twee weken tijd voor Stichting BuurtAED Zeewolde hadden verzorgd in Open Haven.

Totdat een ‘floggend’ team van de VriendenLoterij binnen kwam zetten en Germa overviel met de uitnodiging om mee te gaan naar Ermelo voor een verwenmiddag! Compleet overdonderd werd Germa door het VriendenLoterijteam meegetroond, met Ellen, die in het verrassingscomplot bleek te zitten, in haar kielzog.

In de tussentijd werd duidelijk dat Ellen was benaderd door de Nederlandse Hartstichting. De Hartstichting heeft momenteel samen met de VriendenLoterij een grote campagne lopen om Nederland te voorzien van 5000 (publiek toegankelijke) AED’s. En daarmee de kans om, op steeds meer locaties, binnen 6 minuten hulp te kunnen bieden bij een hartstilstand.

Als extraatje besloot de Hartstichting via het VriendenFonds van de VriendenLoterij vier mensen voor te dragen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Germa van der Wel is daar een van. Mede op haar initiatief zijn met 31 BuurtAED’s alle bestaande wijken in Zeewolde vanaf eind 2019 afgedekt. “Wij wilden Germa verrassen omdat zij veel heeft betekend voor het hartveiliger maken van Zeewolde en door de oprichting van Stichting BuurtAED Zeewolde kan er voor gezorgd worden dat er een goed en duurzaam AED-netwerk is en blijft”, laat Amanda van de Nederlandse Hartstichting weten.

Eenmaal bij het beautycenter in een comfortabele, zachte badjas gehesen, liet Germa zich de onverwachtse verwennerij, bestaande uit een gezichtsbehandeling, massage, manicure, gelaten over zich heen komen. De gebeurtenis werd van begin tot eind door de VriendenLoterij vastgelegd. Als kers op de taart kreeg Germa nog een verwenpakket mee naar huis, plus een wellness arrangement voor twee personen. “Ik had dit nooit zien aankomen. Ik was totaal verrast, maar ik vind het een heel mooi gebaar”, laat ze in een reactie weten.

Gedreven als ze is, geeft Germa gelijk mee dat mensen die geen oproep hebben ontvangen voor de herhalingscursus reanimatie kunnen mailen naar: secretariaat@ehbozeewolde.nl. “We zorgen ervoor dat zij voor de zomervakantie een herhalingscursus kunnen volgen.”

De prijs hiervoor (15 euro) is laag omdat de Stichting BuurtAED Zeewolde de zaalhuur bekostigd voor de herhalingslessen. “Ook voor de toekomst.” Voor de beheerders van de AED’s geldt dat zij hun herhalingscursus volledig vanuit de Stichting BuurtAED Zeewolde krijgen vergoed.