Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Help elkaar een handje door de coronacrisis heen

Help elkaar een handje door de coronacrisis heen
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Het coronavirus legt het openbare leven zo goed als lam. Horeca, sportclubs, musea en openbare instellingen zijn gesloten. Ook veel winkels zijn dicht of beperkt open. De gevolgen daarvan zijn groot en vooralsnog niet te overzien. De coronacrisis maakt ook creatief. Dat blijkt wel uit de initiatieven die ontstaan bij zowel particulieren, organisaties als ondernemers.

Door deze te delen hopen we elkaar op een of andere manier te kunnen helpen om zo samen door de coronacrisis heen te komen.

Helpende hand nodig en/of bieden?

Durf je de deur niet meer uit omdat je tot de kwetsbare doelgroep behoort en kan je wel wat hulp gebruiken? Heb je tijd over en wil je anderen helpen om deze coronatijd door te komen? Heb je een plan om inwoners te helpen? Vrijwilligersplatform ‘Zeewoldevoorelkaar’ brengt vraag en aanbod samen op www.zeewoldevoorelkaar.nl of bel met Welzijn Zeewolde 036-5224655 (op werkdagen tussen 10.00 – 16.00 uur). Hulp vragen en aanbieden kan ook via de spontaan opgerichte Facebookactie: ‘Zeewolde durf te vragen/helpen tijdens corona’ of e-mail: durftevragen@gmail.com.

Steun lokale horeca:

Door maaltijden af te halen, te laten bezorgen of cadeaubonnen te kopen tijdens de ‘Horeca Lock-Down’ help je de lokale horeca een handje om de coronacrisis door te komen. Op www.horecazeewolde.nl vind je een actueel aanbod.

Petit Cuisine; gezond eten zonder gedoe:

Niet de straat op hoeven, maar wel gezond eten. Petit Cuisine heeft diverse gangbare menu’s (ook vegetarisch) samengesteld tegen scherpe prijzen. De menu’s worden koud aangeleverd zodat je zelf kan bepalen wanneer je wilt eten. Eventueel kan het worden ingevroren. Graag een dag van tevoren bestellen. Afname vanaf vijf porties. Petit Cuisine bezorgt aan huis van dinsdag t/m zondag van 16.00 t/m 21.00 uur. Zelf ophalen kan ook. Betalen kan via overboeking of mobiele PIN. www.petit-cuisine.nl

Stop hamsteren, bestel een verse daghap bij fika.:

Met een koelkast vol lekkers worden er door de chefs iedere dag verse maaltijden bereidt, die fika. graag naar je toebrengt. Dat kan variëren van bloemkool met huisgemaakte kaassaus met een gehaktbal tot een driegangen menu. De bezorgmotor start vanaf 17.00 uur. De verse maaltijd wordt tegen een kleine prijs, inclusief bezorgkosten, aan huis bezorgd. Vegetarisch? Of andere allergenen? Geen probleem! Weten wat de pot schaft? Kijk dan op www.restaurantfika.nl/nieuws. Interesse? Bericht ons vóór 14.00 uur voor bezorging de volgende dag via WhatsApp 06 301 39 189.

Echte Bakker Grootkarzijn bezorgt aan huis:

“Wij kunnen het ons voorstellen dat het best spannend is om nu de deur uit te gaan. Vooral als je wat ouder, zwakker of ziekig bent. Daarom bieden wij de mogelijkheid om brood telefonisch te bestellen (036-5226827) en te laten bezorgen.” Vermeld bij je de bestelling je telefoonnummer, dan krijg je een tikkie toegestuurd. Na betaling van je tikkie komen de bakkers het brood bij je aan huis bezorgen. Let op: telefonisch brood bestellen kan ’s ochtends tot 12.00 uur.

Lekkers van Bakker Bart:

Van belegde broodjes, hartige snacks, zoete traktaties, tot vers gebakken taarten en broden. Alle lekkere producten, ook warm, van Bakker Bart worden bij een bestelling vanaf 10 euro bij je thuis bezorgd. Kijk op www.bakkerbart.nl of bel 036-5224191. Maakt niet uit wanneer je belt, de bestelling wordt op afspraak op het gewenste moment bij je thuis afgeleverd.

De Leeuw Snacks via drive-thru:

Coronaproef snacks afhalen. Dat kan via de drive-thru van De Leeuw Snacks. Na het bestellen via www.deleeuwsnacks.nl of telefoon (036-525 1461) en betalen via een tikkie, krijg je de bestelling bij de drive-thru (achterzijde van de zaak aan de Kerkstraat – volg de routebordjes) via een haarstok aangereikt.

Lottie & Dottie: leerzaam pleziertje voor kleuters:

Met komische en leerzame sketches bezorgen vriendinnen Lottie & Dottie de kinderen een pleziertje, nu dat op school even niet mogelijk is. Ze zijn te zien op hun eigen YouTubekanaal: Lottie en Dottie Kleuteronderwijs. Marina van Arendonk begeleidt het duo op accordeon en keyboard.

Videokanaal ‘Hallo thuis’ voor mensen met een beperking:

‘Hallo thuis’ biedt informatie en vermaak op niveau en is voor iedereen te bekijken. Er wordt gedeeld wat we moeten weten over het coronavirus, maar er zijn ook optredens (Marco den Hollander), workshops, leuke verhalen en grappige filmpjes. Elke dag komen er weer nieuwe dingen bij. Zelf iets delen kan ook. En wil je iets insturen? Mail het naar hallothuis@philadelphia.nl of via WhatsApp 06 - 21 65 62 70.Let op: stuur alleen maar in als je het okay vindt dat we het gebruiken op dit kanaal.

Koop bij een winkelier van hier!

Lokale centrumondernemers proberen moedig stand te houden in deze moeilijke tijd. Steek ze een hart onder de riem door bij ze te kopen! RIVM-maatregelen worden strikt gehanteerd. Ook denken de ondernemers graag met hun klanten mee. Zo zijn er tal van online-mogelijkheden. Bezorgen, afhalen of heb je andere wensen? Schroom niet en bel, app of mail ze. Zij zijn je graag van dienst.

Gratis tekentips tegen verveling:

Nu er zo'n behoefte is aan creatief lesmateriaal en zinvolle invulling van tijd, geeft Tekenwijzer.nl gratis tekentips tegen verveling. Alles duidelijk uitgelegd met inspirerende video’s. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, scholen en zorginstellingen, overal genieten mensen van deze tips. Pak je kleurpotloden en begin vandaag nog! Echt iedereen kan tekenen en tekenen maakt je blij! Meld je aan op www.tekenwijzer.nl en ontvang de tekentips in je mailbox.

Next Level Healthclub opent fitness-o-theek:

Via hun fitness-o-theek leent Next Level / Level One sportmaterialen uit. Dit gebeurt volgens RIVM-maatregelen. “Dus: een voor een naar binnen, handen ontsmetten, afstand houden en via de achterdeur weer naar buiten.” Niet-leden kunnen ook gebruik maken van de fitness-o-theek door (tijdelijk) lid te worden. https://nextlevelzeewolde.nl/

CrossFit biedt gratis thuisworkouts:

Op Facebook en Instagram plaatst CrossFit Zeewolde dagelijks een gratis thuisworkout. Je hoeft geen lid te zijn om de filmpjes te kunnen kijken. De worksouts zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht niveau. Materialen worden nauwelijks gebruikt. Mocht dat wel zo zijn, pak je gewoon wat uit de schuur! https://www.facebook.com/cfzeewolde/