Zeewolde Actueel

Maandag, 6 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

‘HEMA Horeca’ officieel open

‘HEMA Horeca’ officieel open
Redactie: Zeewolde Actueel

ZEEWOLDE – “Ja, we hebben heus een lintje geknipt, en klokslag 9.00 uur stonden er al flink wat gegadigden voor het ‘Dagelijks vers ontbijten’, zoals het op de menukaart wordt aangeduid. Heel leuk!” Aan het woord is Lisanne Loeff, dochter van franchisenemer Paul Loeff, in Zeewolde bekend van alweer 13 jaar HEMA.

Ze vertelt enthousiast over de opening van het HEMA-restaurant aan de Ravelijn, die donderdag 1 augustus plaatsvond. De appel valt niet ver van de boom: zelf is ze ook franchisenemer en daarbij hoteleigenaar. Het ondernemen in de horeca zit haar onmiskenbaar in het bloed, en bij de smakelijke start van dit nagelnieuwe HEMA-verlengstuk biedt ze de helpende hand, overziet, stuurt subtiel en blijft vooral lachen. Een kordate supervisor dus, die gewoon aan de toonbank mét de medewerkers de klanten vriendelijk helpt en van het gewenste lekkers voorziet. Zo doe je dat.

HEMA Horeca’ ziet duidelijk het winkelende publiek als potentiële klant, maar de argeloze voorbijganger die aan de overkant langs het gemeentehuis fietst of wandelt kan ook moeilijk om de vrolijke beachflags en ballonnen heen: de traditionele HEMA-kleuren rood en wit stralen je vanaf het bescheiden maar gezellige terras tegemoet. Zo bezien is ‘Hema Horeca’ een restaurant waar je bij alle weertypen terecht kunt, met voor alle winkeluren van de dag een passend en smakelijk tussendoortje of bijvoorbeeld een wat ruimer opgezette lunch. Ook het ‘bekende 4 uurtje’ ontbreekt niet. “En vergeet vooral de échte HEMA-iconen niet!”, lacht Lisanne. Ze wijst op de warme worsten en houdt de bekende hot dog demonstratief hapklaar vast: een inkoppertje voor de fotograaf.

Het zal wel wennen zijn; ‘even lunchen bij de HEMA’ kan niet (meer) binnen de muren van de ‘gewone’ winkel, want het restaurant heeft een eigen pand betrokken. En wát voor één! Dat moet je even weten, maar de echte liefhebber van dat typische HEMA-aanbod heeft die paar stappen er graag voor over. Schuin oversteken, klaar. Voor Zeewolde en haar gasten: de worsten zijn terug…