Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Het BiblioLab komt naar je toe!

Het BiblioLab komt naar je toe!
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Zolang de bibliotheken gesloten zijn, is ook het BiblioLab gesloten. Maar wil je toch in 3D gaan knutselen? Dan is er goed nieuws. De enthousiaste vrijwilligers van het BiblioLab van FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder hebben de mogelijkheid gecreëerd voor kinderen om met Tinkercad toch aan de slag te kunnen gaan.

Wil je thuis meedoen en leuke ontwerpen maken? Vul dan het antwoordformulier in op https://www.flevomeerbibliotheek.nl/tinkercad en de vrijwilligers maken een account voor je aan. Zij sturen je dan zo snel mogelijk een e-mail met je inloggegevens, zodat je aan de slag kan in je eigen werkblad in Tinkercad. Heb je iets heel moois gemaakt en wil je dat graag geprint hebben? Dat kan! Als de bibliotheek weer open is én de vrijwilligers weer aan de slag mogen, kom dan op woensdagmiddag langs en zij printen je favoriete werkje voor je. Woon je niet in de Noordoostpolder of Dronten? Geen probleem, zij zorgen ervoor dat je geprinte ontwerp bij jou terecht komt.

Tinkercad is een makkelijk te gebruiken 3D-tekenprogramma. Je hoeft hier geen software voor te installeren, want je werkt gewoon in je browser. Met Tinkercad kan je mooie 3D-modellen ontwerpen, zelfs als je dit nog nooit hebt gedaan!