Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Het Flevolands Archief werkt mee aan de coronacollectie

Het Flevolands Archief werkt mee aan de coronacollectie
Redactie: Saskia de Wijk

FLEVOLAND - Het Flevolands Archief gaat (digitaal) materiaal verzamelen dat een beeld geeft van het leven in Flevoland gedurende de coronacrisis en roept inwoners van Flevoland op hieraan mee te helpen.

Het coronavirus raakt ons allemaal en beheerst momenteel het nieuws. De eerste zorg is uiteraard de gezondheid van iedereen en de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen. “Maar er wordt ook geschiedenis geschreven. Nog nooit in de geschiedenis waren we zo afhankelijk van digitale middelen en online informatie. Deze herinnering moeten we samen vastleggen en levend houden voor de toekomst”, aldus Het Flevolands Archief. “Wij doen een oproep aan inwoners van Flevoland om mee te bouwen aan deze coronacollectie. Help mee een verslag te maken en deel foto’s, films en andere bestanden met ons. We leggen daarmee een verslag vast van het heden, zodat toekomstige generaties een compleet beeld krijgen en kunnen leren over deze crisis.”

Gedacht wordt aan: foto’s van het leven op straat, maar ook thuis, foto’s van de informatieborden, spreuken op straat, solidariteitsacties, lege schappen bij de plaatselijke supermarkt, lege straten, of juist groepsvorming, flyers en posters, opgetekende ervaringen, briefjes, aantekeningen, dagboeken of memoires, kaartjes of tekeningen die ontvangen zijn ter ondersteuning, digitale berichten, zoals initiatieven op Facebook, Whatsapp of andere social media via screenshots, of linkjes.

Voor meer informatie over het aanleveren van deze documenten, kan men contact opnemen met onze archivaris Joep Koorndijk e-mail: j.koorndijk@hetflevolandsarchief.nl

Over Het Flevolands Archief

Het Flevolands Archief is een archief dat zowel voor het grote publiek als voor de deelnemers in de Gemeenschappelijke Regeling (het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland) een betrouwbare en laagdrempelige partner is in het beheer en beschikbaar stellen van archieven in de provincie Flevoland.