Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

@home Prokkelbingo voor herhaling vatbaar!

@home Prokkelbingo voor herhaling vatbaar!@home Prokkelbingo voor herhaling vatbaar!
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Deze week is het de jaarlijkse Prokkelweek. ‘Prokkel’ staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een beperking. Speciaal voor hen stond, in verband met de coronacrisis, woensdag 10 juni een @home Prokkelbingo op het programma; mee te spelen vanuit huis. Het werd een middag die voor herhaling vatbaar is!

Om 14.00 uur ging de Prokkelbingo live vanuit de studio van de Lokale Omroep Zeewolde (LOZ). Presentatoren Niels en Simon hadden het goed voorbereid samen met de organisatie en de mannen van de radio. De bingokaarten waren allemaal uitgegeven. Al ruim van te voren wilden de deelnemers weten of ze al live waren . Ze zaten er echt klaar voor. Zowel de mensen vanuit verschillende woonlocaties of dagbesteding als de mensen die thuis waren. Spannend was het of ze in de prijzen zouden vallen. Er waren dan ook mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door diverse lokale ondernemers. Zoals een bon van De Leeuwsnacks, Shoeby, Etos, maar ook een heel lekker thee pakket van Triade en bonbons.

Erica Schagen Siepel, coördinerend begeleider bij Philagilde, vertelt: “De interactie tussen alle deelnemers en de organisatie was super leuk. Er werd veel gereageerd via de app. Er werden foto’s gestuurd, spraakberichten en zelfs liedjes ingezongen bij een foute bingo. Wat dat betreft was er op en top sprake van ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking. Al waren die ontmoetingen dit jaar allemaal veilig vanuit de eigen thuis situatie. We hebben even gedacht dat de prokkeldag niet door zou gaan in verband met corona, maar op deze manier werd het toch een bijzonder leuke middag met elkaar. Voor herhaling vatbaar!”. De prijzen worden zo snel mogelijk rond gebracht.

De Prokkelbingo werd mede mogelijk gemaakt door Zeewoldevoorelkaar, Philadelphia, Vitree/Triade, gemeente Zeewolde en de Lokale Omroep Zeewolde.