Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

HVC: ruim niet extra op en blijf afval vooral goed scheiden

HVC: ruim niet extra op en blijf afval vooral goed scheiden
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Even de schuur opruimen, of de zolder uitmesten, alle maaltijden thuis eten. We produceren met z’n allen nu veel meer afval thuis dan voordat de coronamaatregelen in gingen. Niet zo vreemd, want er zitten meer mensen thuis. HVC doet er alles aan om de ondergrondse containers zo snel mogelijk te legen. Maar daar heeft ze de hulp van inwoners bij nodig. “Probeer niet teveel afval te produceren in deze tijd, blijf het afval goed scheiden en gooi even geen extra spullen weg”, luidt het advies. “Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het netjes en schoon blijft op straat.”

HVC merkt een toename in afval. “Na het weekend zitten de ondergrondse containers voor restafval veel voller dan normaal”, zegt directeur inzameling van HVC Gertjan de Waard. “We begrijpen dat mensen meer afval hebben nu ze massaal thuis zitten. Toch roepen we op om niet extra te gaan opruimen in deze tijd. Ook helpt het om goed te blijven afval scheiden zodat de hoeveelheid restafval zo laag mogelijk blijft”.

Collega’s van andere afdelingen binnen HVC springen nu bij om er samen voor te zorgen dat de afvalinzameling doorgaat. Ook worden, waar mogelijk, extra voertuigen ingezet. “De afvalinzameling loopt gewoon door, maar we moeten niet teveel uitval hebben door zieken. We willen onze chauffeurs daarom zo goed mogelijk beschermen en vragen iedereen om de regels met betrekking tot de sociale afstand in de gaten te houden. De mogelijke extra uitval van collega’s in combinatie met de toegenomen afvalproductie, zal zorgen voor logistieke uitdagingen”, besluit de Waard.