Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

In totaal vier Zeewoldenaren nu positief getest op COVID-19

In totaal vier Zeewoldenaren nu positief getest op COVID-19
Redactie: Mannes Schoppink

FLEVOLAND – In Flevoland zijn het afgelopen etmaal negen mensen positief getest op het coronavirus. Het totaal komt daarmee uit op vijftig. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM, die steeds om 14.00 uur openbaar wordt gemaakt.

Lelystad heeft met vijftien geregistreerde besmettingen het hoogste aantal van Flevoland. Daarna volgen Dronten en Almere (met elk elf), Urk (zes), Zeewolde (vier) en Noordoostpolder (drie). Het daadwerkelijke aantal zieken ligt waarschijnlijk veel hoger, omdat lang niet iedereen met ziekteverschijnselen wordt getest. Mensen uit kwetsbare groepen, zoals ouderen boven de 70 jaar en mensen met chronische ziekten worden wel getest als de huisarts dat nodig vindt. In ziekenhuizen wordt verder sneller tot testen overgegaan. In heel Nederland liep het aantal geregistreerde besmettingen met 637 op tot 3.631. Net als gisteren werden er dertig sterfgevallen gemeld. Dat aantal liep nu op tot 136.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.