Zeewolde Actueel

Donderdag, 24 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Informatiebijeenkomst over maculadegeneratie

Informatiebijeenkomst over maculadegeneratie
Redactie: Saskia de Wijk

ALMERE - Het Flevoziekenhuis Almere organiseert op donderdag 27 februari, in samenwerking met de MaculaVereniging, een informatieavond over maculadegeneratie.

Zowel mensen die recent van hun oogarts deze diagnose te horen hebben gekregen als mensen die al veel langer kampen met de gevolgen van deze oogaandoening, zijn van harte welkom om zich uitgebreid te laten voorlichten.

Een oogarts van het Flevoziekenhuis geeft een lezing geven over maculadegeneratie. Daarnaast zijn er presentaties door een advies- en trainingsinstelling voor mensen met een visuele beperking en leveranciers van hulpmiddelen. Ook zijn er diverse informatiestands.
De bijeenkomst staat geheel in het teken van uitleg over de verschillende vormen van maculadegeneratie, maar ook hoe hiermee kan worden omgegaan met gebruik van diverse innovatieve hulpmiddelen.

Aanmelden

De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur), in het Auditorium van het Flevoziekenhuis (route 80).
De toegang is gratis, maar belangstellenden dienen zich wel van te voren aan te melden. Dat kan via het e-mailadres info@maculavereniging.nl onder vermelding van ‘informatieavond Almere’ en de hoeveelheid personen. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk op het nummer 030-298 07 07 (Macula-infolijn).

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van de MaculaVereniging, www.maculavereniging.nl/agenda/macula-informatiebijeenkomsten of op de website van het Flevoziekenhuis, www.flevoziekenhuis.nl/organisatie/agenda