Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Informatieve avonden over dieren in de buurt

Informatieve avonden over dieren in de buurt

LELYSTAD - Landschapsbeheer Flevoland organiseert 3 informatieve avonden waarbij specifiek wordt ingegaan op de leefwijze van vleermuizen, wilde bijen en rugstreeppadden en hun omgeving. Zo kan een ieder het deze dieren naar de zin maken om ze beter te kunnen beschermen.

Vleermuizen boven de tuin op een warme avond heeft altijd iets magisch. Deze kleine, fascinerende dieren maken graag gebruik van onze tuin op zoek naar voedsel, water en beschutting. Een tuin met veel insecten is aantrekkelijk, vleermuizen eten zo’n 3000 insecten per nacht. Wat hebben vleermuizen nodig? Hoe leven ze? Op deze avond leer je over hun winter- en zomerverblijven, verbindingsroutes en voedselgebieden. Een avond met praktische informatie en veel tips.

Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving. Ze zijn daarom onmisbaar. Maar de helft van alle 358 soorten wilde bijen in Nederland is bedreigd. Hen helpen is niet zo moeilijk, als je maar rekening houdt met hun 'wensen', zoals geschikte nestgelegenheid, overwinteringsplekken en voldoende voedsel. Met de informatie van deze avond kun je zelf actief de wilde bij helpen.

Rugstreeppadden ontwaken in april overal in Flevoland. In Europa is deze Rode lijstsoort zeldzaam, maar in de polder hoor je de paddenmannen overal al van grote afstand roepen in de poelen. Tijdens deze avond krijg je informatie over de leefomgeving en het voedselzoekgedrag van de rugstreeppadden, de noodzakelijke bodem en (pionier)begroeiingen.

Tijdstip en locatie: 19.30 – 21.30 uur, Botter 14 - Lelystad.

Vleermuizen: dinsdagavond 3 december

Wilde bijen: dinsdagavond 14 januari

Rugstreeppadden: dinsdagavond 25 februari

Aanmelden via flevoland@landschapsbeheer.net. Na opgave volgt de exacte locatie, afhankelijk van het aantal deelnemers.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo