Zeewolde Actueel

Maandag, 10 augustus 2020

In week 34 gaat Zeewolde Actueel nog een keer met vakantie en daarom zal er in deze week geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Jeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles bestaat 30 jaar

Jeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles bestaat 30 jaarJeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles bestaat 30 jaar
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Het was zondag feest voor de jeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles. Bestuur en leden vierden die dag het 30-jarig jubileum van de vereniging. Wethouder sport, Ewout Suithoff, was voor de gelegenheid naar het club honk toegekomen om zijn felicitaties over te brengen. Na koffie met taart werd er door de leden nog een partijtje gespeeld. De middag werd afgesloten met een buffet.

Start

Op een, toen nog, braakliggend stuk grond aan de Flevoweg is de jeu de boules vereniging Les Trois Etoiles 30 jaar geleden gestart. De locatie bestond uit een paar banen en een aantal containers, genaamd de ‘drie sterrenkeet’, vandaar de naam Les Trois Etoiles. Vanaf 1994 heeft Les Trois Etoiles haar onderkomen op het sportcomplex aan de Horsterweg. Daar heeft de vereniging, fraai beschut door een coniferenhaag, 16 officiële wedstrijdbanen tot haar beschikking en een ingerichte, stenen, kantine.

Het ledenaantal schommelt al een aantal jaar rond de 35 à 40. Onder voorzitterschap van Edwin Blaauw, die in maart dit jaar het stokje heeft overgenomen van Hub Rings, die 9 jaar voorzitter is geweest, wil de vereniging zich het komend seizoen meer zichtbaar maken. Het doel is om de vereniging verder te laten groeien. “Dat willen we doen door onder meer de samenwerking met de bond te versterken, ons aan te sluiten bij het lokale sportplan waar de gemeente mee bezig is en door contact te leggen met Grenzeloos Bewegen”, licht Edwin toe. “Jeu de boules is een laagdrempelige sport voor alle leeftijden. Je kunt het tot op hoge leeftijd spelen. Dat geldt ook voor mensen met een beperking.”

Tevens zijn er gesprekken gaande met de gemeente om een overdekte speelruimte te realiseren. Nu wordt er, behalve als het regent, al het hele jaar door gespeeld. “Maar met een overdekte ruimte kunnen we als vereniging onze leden nog meer bieden.”

Met twee avonden en twee middagen biedt Les Trois Etoiles momenteel wekelijks vier sportmomenten. De kantine biedt ruimte voor een praatje en een drankje na afloop. De sport vervult voor veel leden dan ook een sociaal aspect. Met Almere en Lelystad wordt een poldercompetitie gespeeld en het streven is om maandelijks binnen de vereniging een toernooi te organiseren. “Zo proberen we er wat competitie in te brengen, maar het gaat uiteindelijk om het samen zijn en samen sporten. Het is altijd gezellig!”

Het spel met de metalen ballen lijkt volgens de voorzitter in niets op de camping variant. “De nadruk ligt op behendigheid en tactiek”, legt hij uit. “Je moet het doen om te ervaren wat het is.” Keertje proberen? Belangstellenden zijn van harte welkom om vrijblijvend een keertje mee te spelen. Eigen speelballen meenemen is niet nodig voor een introductie.

Voor meer info: www.jeudebouleszeewolde.nl