Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Jochem gaat naar Utah!

Jochem gaat naar Utah!Jochem gaat naar Utah!
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE - Voor Jochem de Ruijter uit Zeewolde werd deze week een crowdfunding-actie gestart om hem naar CognitiveFx in Utah, Verenigde Staten, te kunnen laten gaan. Hier kan hij een Epic Treatment volgen, waardoor zijn spraakvermogen weer op gang kan komen. De respons op die actie overtrof alle verwachtingen. Binnen 48 uur was het streefbedrag binnen.

Jochems ouders willen met hem naar CognitiveFX in Utah (VS) om hem daar een speciale therapie te laten ondergaan. Dat is de zogenoemde Epic Treatment, een therapie waarmee revalidanten veel vooruitgang ervaren. Inmiddels is er een intakegesprek geweest met een van de behandelende artsen om de mogelijkheden van Jochem te bespreken. Het zal een spannend traject worden, maar Jochems ouders waren van plan om er alles aan doen om dit mogelijk te maken, om zo alle opties te benutten. Via https://www.gofundme.com/f/Jochem-naar-Utah kwam een overweldigende hoeveelheid positieve reacties én de benodigde donaties binnen, zodat Jochem de voor hem zo hoopgevende therapie kan starten.

Jochem en zijn familie laten weten: “Lieve donateurs, we zijn overweldigd door de vele reacties en alle aandacht die we hebben gekregen voor de actie voor onze zoon Jochem. Ongelofelijk wat jullie binnen 48 uur voor elkaar hebben gekregen. Woorden schieten te kort bij het ontvangen van zoveel blijken van medeleven in aandacht en donaties. Jochem heeft zich steeds verbaasd over het snel groeiende bedrag, waaruit op te maken viel dat er zoveel mensen met hem mee leven. Eigenlijk heeft Jochem dit zelf voor elkaar gekregen, door te zijn wie hij is. Bijzonder, niet alleen in de ogen van zijn eigen ouders, maar van velen.

Ook fijn om jullie te kunnen vertellen dat we in het najaar naar Utah mogen. Jochem zal naar verwachting 2 maal 5 dagen therapie nodig hebben, op basis van de video-intake die we met CognitiveFX hebben gehad. Zoals iedereen hebben we rekening te houden met mogelijke reisbeperkingen, maar we vertrouwen er op dat dit in goede banen geleid wordt. Als de teller door blijft lopen, dan gaan wij dit bedrag inzetten voor lotgenoten en onderzoek naar niet aangeboren hersenletsel. Het zou toch fantastisch zijn als mensen in de nabije toekomst niet helemaal naar Utah hoeven af te reizen voor zo’n therapie. Nogmaals heel, heel, heel hartelijk bedankt. Het is hartverwarmend. Een hartelijke groet van Jochem, Marit, Clarissa, Christine & Michel de Ruijter.”