Zeewolde Actueel

Vrijdag, 29 mei 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Jubilerende 'Vrouwen van Nu' komt met Social Sofa voor Zeewolde

Jubilerende 'Vrouwen van Nu' komt met Social Sofa voor Zeewolde
Redactie: Christiaan Schutte

ZEEWOLDE – Vrouwen van Nu, afdeling Zeewolde, bestaat volgend jaar 40 jaar. Om dit lustrum luister bij te zetten komt de vrouwenvereniging met een bijzonder cadeau, te weten een Social Sofa voor Zeewolde.

“De Social Sofa is een betonnen gemozaïekte bank in de vorm van een huiskamer sofa”, licht Vrouwen van Nu toe. “Het oorspronkelijke idee is van cabaretière Karin Bruers uit Tilburg. De leefbaarheid van een gemeente wordt voor een belangrijk deel bepaald door de sociale verbondenheid tussen de bewoners. Daarbij kan een praatje op de bank met medebewoners of bezoekers van Zeewolde van grote waarde zijn.”

En verder zegt Vrouwen van Nu: “De kale betonnen bank zal door leden van Vrouwen van Nu in een aantal maanden worden beplakt met duizenden mozaïeksteentjes. Ben en Sylvester van den Hengel hebben hiervoor een prachtig en kleurrijk ontwerp gemaakt. Deze bank symboliseert tevens één van de grondslagen van Vrouwen van NU, namelijk ‘Ontmoeten en Verbinden’. Voor de aanschaf van de bank is veel geld nodig. Daarvoor wordt een aantal acties voorbereid. De eerste is deze maand, namelijk ‘meedoen en stemmen met de Rabo ClubSupport actie’. Ieder lid van de Rabobank mag van 27 september tot en met 11 oktober stemmen uitbrengen. Maximaal twee stemmen op dezelfde deelnemer. Ook zouden wij heel blij zijn wanneer bedrijven of organisaties dit project zouden willen ondersteunen door een financiële bijdrage. Op de bank komt een bordje met QR-code, waarachter ook de namen van sponsoren zullen worden vermeld. Voor inlichtingen kan men contact opnemen met Vrouwen van Nu, vvnuzeewolde@gmail.com.