Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Kiekeboe Kinderopvang: help de straten op te fleuren!

Kiekeboe Kinderopvang: help de straten op te fleuren!Kiekeboe Kinderopvang: help de straten op te fleuren!
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Om te helpen de saamhorigheid te vergroten en alles een beetje op te fleuren in deze voor veel mensen moeilijke tijden, heeft Kiekeboe Kinderopvang de handen uit de mouwen gestoken.

De kinderen en pedagogisch medewerkers van de Zeewolder kinderopvang hebben een mooi spandoek gemaakt. “Voor iedereen die keihard aan het werk is, maar ook voor alle zieke mensen.” Vanuit het motto ‘Samen staan we sterk’ siert het kleurrijke spandoek nu het hek van Kiekeboe Kinderopvang. “Welke kinderopvang of andere organisatie volgt dit initiatief om zo de straten in Zeewolde een beetje op te fleuren?”, klinkt de oproep.

Kiekeboe Kinderopvang vraagt ook om even stil te staan bij wat er door de coronacrisis allemaal gebeurt en wat voor effect dat heeft op de allerkleinsten. “Even stilstaan, of misschien nog wat langer”, schrijft pedagogisch medewerkster Cindy Wajer namens Kiekeboe Kinderopvang. “Er zijn een hele hoop mensen ziek, hoe leggen wij dit uit aan onze kleine pure wezens? Die het boekje lezen in de kring, of even goeiemorgen zingen met de juf en alle vriendjes en vriendinnetjes erg missen en hier gelukkig hier niet al teveel van snappen? Dat de extra meer tijd met papa/mama wel zo fijn is, maar dat ze opa en oma even niet een dikke knuffel kunnen geven.

Zullen wij dan even met zijn allen stilstaan, heel even maar of zullen we dit voor altijd doen? Dat saamhorigheid, zoals nu... even vragen aan je buurvrouw of het goed gaat of even aan de eenzame ouderen een extra kaartje te sturen. Zullen wij dit vast blijven houden, om te laten zien dat als de zon weer schijnt wij dan ook nog steeds om elkaar geven?”